Termékajánló
Hírek
2021.06.24
2021.05.31
Szűrés
Gyártó
Tanúsítvány
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

1kulcs.hu - Minden ami zárbetét

Ajtókilincs felszerelése
28
06

Az ajtókilincs-szerelés titkai

Talán most meglepődtél, hogy mégis milyen titkai lehetnek az ajtókilincs szerelésének, hiszen ennél egyszerűbb dolog talán nincs is a világon. És valóban, az ajtókilincs-szerelés önmagában nem tűnik egy megugorhatatlan akadálynak, s tényleg nem is az, ha megfelelő zárbetéthez és persze ajtóhoz megfelelő kilincset választottál, amelyet megfelelően helyeztél el. Voilà! El is készült a tökéletes és ideálisan betörésbiztos ajtó - ez hasznos a fürdőszobában is, főleg, ha gyerekeid vannak, és esetleg eltöltenél pár csendes percet a mobiloddal, társaság nélkül.

Zár kinyitása kulcs nélkül
24
06

Zár kinyitása kulcs nélkül - lehetséges?

Igen, a zár kinyitása kulcs nélkül is lehetséges. Ennek értelemszerűen többféle módja van, de itt és most nem a betörők számára írjuk cikkünket, hanem az értékeit védő felhasználó szempontjából vesézzük ki a témát.

Ilyen, amikor már a zárbetét is okos

Manapság már minden okos, nem kivétel ez alól a zár sem. De mitől lehet okos vagy okosabb ez a zár, mint a többi? Nos, egyrészt az okos zárbetétek másképp működnek, mint ahogy azt a hagyományos zárak esetében megszokhattuk, másrészt pedig éppen ez a másfajta működés lehetővé tesz olyat is, amit más záraktól hiába is várnánk. Nézzük!

Szalagcsiszoló
04
05

Miért jó a hálózati szalagcsiszoló?

Ebben a bejegyzésben a szalagcsiszolót nézzük meg közelebbről. Ha életedben valaha is volt dolgod fával, akkor tudod, hogy a valódi fa nyílászáróknál és bútoroknál előbb vagy utóbb előkerül a csiszolás kérdése. A fa természetes anyag és azontúl, hogy nagyon szép, számos más előnnyel is rendelkezik. Nem véletlen, hogy manapság is rengeteg nyílászáró készül fából.

A csiszolás sok türelmet és kitartást igénylő munka, ezért fontos, hogy megfelelő szerszámmal dolgozz. Nagyüzemben nyilván hatalmas gépekkel végzik az ilyen jellegű munkákat, a kézzel végzett munkákhoz viszont kézi szalagcsiszoló gépre van szükséged.

A kézi csiszológép nagyon sokféle lehet, akad számos különböző forma és működés szerint, abban azonban egyformák, hogy csiszolóvászon vagy csiszolópapír szükséges a működésükhöz. 

Ajtó becsapódásgátló
30
04

Az ajtóbecsapódás-gátló hatékony megoldások

Puff és beleremegnek a falak! Nem bomba robbant, csak az ajtó csapódott be. Valaki nyitva felejtette? Valaki nem csukta be rendesen? Mit tehetsz, ha nem szeretnéd hallani állandóan ezt a zajt? Ha nem szeretnél amiatt bosszankodni, hogy a folyamatos csapódás kárt tett-e az ajtó vagy a zár szerkezetében? Akár gyakori használatú ajtóhoz keresel megoldást, akár az otthonodban szeretnéd a problémát megszüntetni, segítek, hogy megtaláld a legjobb megoldást. Az ajtóbecsapódás-gátló eszközök ugyanis többfélék lehetnek, attól függően, hogy mi az a cél, amelynek elérését kitűzted magad elé. 

Roto vasalatok
28
04

Zárak, vasalatok webáruházunk kínálatában

Elsősorban zárak, zárbetétek, valamint a lakatok képezik fő profilunkat, de mi, itt az 1kulcs.hu-nál arra törekszünk, hogy minél szélesebb körben kiszolgálhassuk igényeidet. Éppen ezért nem hiányozhatnak a vasalatokkal kapcsolatos termékek sem. Zárak, vasalatok vagy más kiegészítők, nálunk minden elérhető, ami a nyílászárók biztonságos bezárásához szükséges.

Csavaros kérdés
21
03

Csavaros kérdések és a hatlapfejű csavar 

Talán az egész földkerekségen nincs olyan ember, aki még nem hallott a csavarról. Sőt, rendszeresen használjuk is a csavarokat, például a hatlapfejű csavart. E tekintetben a hölgyek és a gyermekek sem kivételek. Hiszen legalább egy egyszerű elemcserére mindenki életében adódik alkalom, s még az elemmel működő gyermekjátékok többségében is apró csavarokat találunk. Így aztán senkinek sem ismeretlen a fogalom, ahogy az sem, hogy milyen hasznos kis dologról beszélünk, amikor a csavarok a téma.

Ami elég gyakran téma, legalábbis hozzánk olyan gyakran fordultatok azzal a kéréssel, hogy legyenek a kínálatunkban csavarok és hatlapfejű csavar is, hogy igyekeztünk ezt a kéréseteket is mielőbb teljesíteni. Így aztán nálunk is vásárolhattok csavarokat.

Bőröndlakat
28
02

Bőröndlakat – ilyen típusok léteznek

Számtalan zár és lakat (pl. bőröndlakat) létezik a világon, mindegyik más és más helyzetben hivatott arra, hogy a lehető legjobban megőrizze értékeinket, s azok épségét egyaránt. A biztonság nagyon fontos akkor is, ha utazunk vagy amikor nyaralni készülünk, ezért állnak rendelkezésünkre a különféle utazási biztosítások, amelyek segítenek abban, hogy igazán nyugodtan hajthassuk álomra a fejünket.

Hogy ne csak mi, hanem a csomagjaink, s a benne lévő értékek és személyes holmik is biztonságban lehessenek, fontos gondoskodni a bőröndjeink megfelelő biztonságáról is. Ennek biztosításához megfelelő bőröndlakat, illetve bőröndzár szükségeltetik.

Billenő garázskapu zárszerkezet
21
02

Billenő garázskapu zárszerkezet – ezt kell tudni róla

A megfelelő billenő garázskapu zárszerkezet a garázs megfelelő funkciójának érdekében elengedhetetlenül fontos elem. A legtöbb autótulajdonos értékeli, ha van garázs a meglévő vagy a leendő ingatlanában, s ha nincs, akkor sokan megkeresik és meg is találják a lehetőséget, hogy építsenek egyet.

Vajon milyen előnyök miatt lehet ilyen fontos a garázs?! Az egyik előny az időjárás viszontagságaitól való védelem, hiszen a garázsban álló autó számára jöhet jégeső vagy jéghideg szibériai légtömeg, védve van az ezek által okozott károktól.

Természetesen nem elhanyagolható tényező a kényelem sem. Télen a fagyoskodni nem szeretők, s legfőképpen a kisgyerekesek imádni fogják, ha be lehet járatni a motort és be lehet fűteni az autót még indulás előtt. Másrészt például nem muszáj azonnal kipakolni a kocsiból, hiszen nem fogják feltörni a benne hagyott holmikért, egyrészt nem is tudnak róluk, másrészt pedig hozzá sem férnek az autóhoz. 

Hogyan mérjük meg a zárbetétet?
28
09

Zárbetét vásárlásakor nagyon fontos, hogy az ajtónkhoz leginkább megfelelő méretű terméket vásároljuk meg. Üzleteinkben gyakran tapasztaljuk, hogy vásárlóink ezen információ nélkül érkeznek, nincsenek tisztában azzal, hogy a nem megfelelő méretű zárbetét alkalmazása számos ponton problémás lehet.

Szerencsére egyre ritkábban, de még mindig előfordul, hogy a megadott méretet nem megfelelően értelmezik vásárlóink, így ezt most tisztába szeretnénk tenni.

 

Gyakori és ritka zárbetét méretek
22
12

Üzletünkben kollégáim gyakran tapasztalják, hogy a "milyen méretű zárbetétet adhatok" kérdésre annyi választ kapnak, hogy háááát, adjon valami gyakori méretet, biztosan jó lesz. Szinte biztos, hogy nem lesz jó...

 

Hogyan készülnek az azonos zárlatú zárbetétek
14
10

Ebben a cikkünkben szeretnénk némi belátást engedni a Webzár Kft-nél a kulisszák mögé, bemutatjuk azt, hogy cégünknél az azonos zárlatú zárbetétek és lakatok hogyan készülnek. A folyamat nem egyszerű tekintettel arra, hogy minden vásárlói igény egyedi. Gyakorlatilag nem készítünk 2 egyforma rendszert sohasem, a darabszámokban, a zárbetétek változataiban, a kulcsok összetételében mindenkinek mások az igényei.

 

Lakatok rendelése sok kulccsal
15
11

Napjainkban szeretünk mindent a lehető leggyorsabban és a lehető legkényelmesebben elintézni. Természetesen ez alól nem képez kivételt egy egyszerű, vagy akár egy komolyabb lakat megvásárlása sem, amelyhez történetesen nem elégséges a gyárilag hozzá tartozó kulcsmennyiség.

Webáruházunk ezen esetekre épp úgy fel van készülve mint amikor valakinek zárbetétre van szükséges sok kulccsal, nézzük meg, hogyan is történik ez nálunk.

 

Főkulcsos és vezérkulcsos lakat
08
12

A korábbi bejegyzéseinkben kitértünk arra, hogy valójában a lakat sokkal több opciót rejthet magában, mint azt elsőre gondolnánk. Ezt a vonalat követve most nézzük meg, hogy lehetséges-e lakatok esetén az azonos zárlat lehetőségen túl, akár a főkulcsos vagy vezérkulcsos megoldás. Elöljáróban csak a lényeget áruljuk el. Igen, lehetséges.

 

Zárak főbb méretei, fontosságuk
08
12

Ajtózár vásárlásakor számos olyan kötöttség van amelyet maga az ajtó támaszt az új zárral szemben. Ez így elsőre lehet, hogy vadnak tűnik, azonban ha végig gondoljuk akkor a helyzet mégis ez, mert ki vannak fúrva lyukak a zárbetétnek vagy a kulcsnak, szintén adott a furat a kilincs tengelyének, valamint az ajtó tokon is ott vannak a fogadóelemek. Amennyiben nem a megfelelő zárat választjuk akkor bizony problémákba ütközhetünk. Senkit nem akarunk elrémiszteni, ezért inkább megmutatjuk mire kell kiemelt figyelmet fordítania.

 

Többpontos zár (nehézségek, vásárlási segítség)
08
12

A többpontos ajtózárat elsőként a minőségi faajtók, a későbbiekben pedig a műanyag bejárati ajtók keltették életre. A zárnak vitathatatlan létjogosultsága van, mivel esetében kisebb eséllyel történik meg az ajtó elvetemedése, alkalmazásakor az ajtó magasabb hő és hangszigetelési képességgel bír, számos változata jelent nagyobb betörés elleni védelmet, mint a hagyományos ajtózárak. Többpontos zár vásárlásakor nagyon körültekintőnek kell lenni, ehhez szeretnénk segítséget nyújtani.

 

Zár vagy zárbetét? Ne keverjük a kettőt!
26
09

Üzleteinkben, telefonos ügyfélszolgálatunkon, e-mailben, egyaránt nagyon gyakran kapunk olyan megkeresést vagy kérdést, ahol a kérdés feltevője nincsen tisztában a zár és a zárbetét fogalmával. Természetesen nem érthet mindenki mindenhez, ez így van rendjén, mégis tisztázni szeretnénk ezeket a fogalmakat.