Új jelszó kérése

Zárbetét kereső alkalmazás

A Fogyasztó jogairól

Fogyasztó barát

Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
MABISZ ajánlások

Mabisz logó

Termékeink MABISZ ajánlásait megtekintheti, a képre kattitntva.

Nagykereskedelem

Webzar.hu logó

Nagykereskedelmi webáruházunkat elérheti a fenti logóra kattintva.

Gyártók
Abus logó Titan logó
Tokoz logó Euro-elzett logó
Kaba Elzett logó Hoppe logó
G-U logó Dorma logó
Brano logó MCM logó
Siso logó Ronis logó
Elga-Zár logó Geze logó
Maco logó Dom logó
Facebook
TOP termékek
Fizetési megoldás

Zár, ajtózár

Fő kategória >Zár, ajtózárZár kínálatunkat elsősorban a hazánkban legygakrabban előforduló zár típusok alkotják. Igyekeztünk minden lehetőséget érintve felépíteni kínálatunkat, így elérhetőek nálunk:

  • bevésőzár fa ajtóba
  • portálzár fém ajtóba
  • portálzár műanyag ajtóba
  • többpontos zár
  • másodzár
  • kiegészítő zár
  • garázsajtó zár
  • elektromos zár, elektromos ellenoldal.

Kínálatunkról mi is tudjuk, hogy messze nem terjed ki minden eshetőségre, azonban ennek ellenére is szívesen állunk megrendelőink szolgálatára, ugyanis gyárakkal és a nagykerekkel meglévő széleskörű kapcsolataink által szinte bármilyen zár beszerezhető általunk. 

Az áruházban feltüntett zár kínálat elsősorban az MCM, ELzett, Euro Elzett márlaneveke épül.

 

Portálzár: általában fémajtókban előforduló zár típus. Kialakításuk igazodik a fémajtók esetében fennálló elváráshoz miszerint a benyúlása a lehető legkevesebb legyen, hogy azt a a keskeny fémvázba avagy zártszelvénybe is be lehessen építeni. Több portálzár típust eleve a zártszelvénybe terveztek pl Elzett 3389 portálzár amely 38 mm-es benyúlása által 40 mm-es zártszelvénybe pontosan beépíthető. Portálzáraknak hívják azokat a műanyag ajtóba épített zárakat is amely a többpontos zár kiváltására hivatott. Ezek működésükben megegyeznek a többi portálzárral, azonban méretezésük a műanyag ajtóknál megszokotthoz igazodik, azaz 92 mm a kilincs - zárbetét távolság és 35-40-45-50-55 mm a előlap-  kilincsközép távolság, míg előlapjuk 16 mm-es. A portálzárak összességéről elmondható, hogy cilinderes kialakításuak, azaz működtetéséhez biztonsági zárbetét szükséges.

 

Bevésőzár: a bevésőzár onnan kapta a nevét, hogy az ajtób kell bevésni, éppen ezért elsősorban fa ajtókban előforduló zár típus. Egyaránt elérhető kulcsos és cilinderes kialakításban függően attól, hogy bejárati avagy kisebb védelmet igénylő pl. szoba ajtóba kerül beépítésre. A zár típus legkeressettebbjeit mint Lővér zár, vagy Dose zár vagy 7 cm-es bevésőzár keresik általában. 

 

Többpontos zár: műanyag és fa ajtókban egyaráránt előforduló típus. Ötpontos - hatpontos zárnak is szokták hívni amely elnevezés abból ered, hogy a zár 5-6 ponton rögzíti az ajtót. A kilincs nyelve egyrészt, az az alatti reteszelő nyelv, valamint típustól függően 3-4 függőleges irányban elmozduló "görgő". A zárás mechanizusa szerint is megkülönböztetjük ezeket a zárakat, ugyanis  az elterjedtebb változatát "kilincsemeléses"-nek hívjuk, bezárásához fell kell húzni a kilincset, valamint létezik kulcsemeléses is amelnyél a kulcsot kel 2x-3x körbeforgatni a záráshoz. 

A zárást végző elemekben amit fent írtunk ritkább daraboknál eltérést tapasztalhatunk, ugyanis van amelyik kampósan zár, van amelyikben a görgők mellyett csapok is helyet kaptak amelyek 2-3 cm hosszan kitolódó rudazatok. Többpontos zárak léteznek a nagyobb védelem érdekében 2 zárbetéttel működtetett változatban is. 

 

Másodzár - pótzár: mint kiegészítő ajtózár használatos, mindig egy fő zár mellett alkalmazzák. Kilinccsel történő használat ezen típusoknál nem lehetséges ugyanis mint reteszzárak funkcionálnak, azaz kulccsal történő ráfordításkor reteszelik az ajtót. 

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint.