Kategóriák
Szűrés
Kiiktathatóság
(13)
(20)
Előlap
(9)
(15)
(20)
Működés
(11)
(15)
(3)
(1)
(3)
Termékajánló

Fogyasztó barát

Hírek
2016.08.26
Tanúsítvány
SSL Certificate
MABISZ ajánlások

Mabisz logó

Termékeink MABISZ ajánlásait megtekintheti, a képre kattitntva.

Nagykereskedelem

Webzar.hu logó

Nagykereskedelmi webáruházunkat elérheti a fenti logóra kattintva.

Gyártók
Abus logó Titan logó
Tokoz logó Euro-elzett logó
Kaba Elzett logó Hoppe logó
G-U logó Dorma logó
Brano logó MCM logó
Siso logó Ronis logó
Elga-Zár logó Geze logó
Maco logó Dom logó
Szűrés
Gyártó

Elektromos zár

Főkategória >Ajtózár >Elektromos zár

Elektromos zár avagy elektromos ellenonoldal. A legtöbben a lépcsőházi bejárati ajtókból ismerhetik, ez az ami "berreg" amikor az ajtó nyitható. A zár működéséről és változatairól lent, az oldal alján bővebben olvashat.


Sorrend:


Az elektromos zárak jellemzői:

Rövid - hosszú

Az előlap méretére vonatkozik, a hosszút a két nyelvvel rendelkező zárakhoz szokták használni, míg a rövidet az egynyelves zárakhoz, az MCM rövidet műanyag ajtókba is előszeretettel alkalmazzák, mert háza kellően kicsi, és a saját előlapjáról leszerelve a zárhoz adott ellenrészbe építhető.

Normál - automata

Működésbeli különbség, a normál addig nyitható, ameddig áramot kap (amíg berreg). Az automata amit egyébként impulzusosnak is hívnak, az egy rövid áram impulzust követően is 1x engedi a nyitást, de csak egyszer. Onnan lehet az automatát megismerni, hogy ott ahová a zár nyelve beakad található egy gomb. Ha nem biztos melyikre van szüksége, akkor az automatát válassza, mert azt mindkét esetben lehet használni.

Kiiktatható - nem kiiktatható

Az elektromos zárak kiiktatható változataiban van egy apró kapcsoló, aminek a segítségével az elektromos zár működése kiiktatható. Vagyis a kapcsoló egyik állásában működik rendesen az elektromos zár, míg másik állásában az ajtó szabadon nyitható. A kapcsoló egyébként minden típus esetén az elektromos zár azon részén található ahová a zár nyelve kerül.


Webáruház készítés