Kategóriák
Szűrés
Kiiktathatóság
(13)
(20)
Előlap
(9)
(15)
(20)
Működés
(11)
(15)
(3)
(1)
(3)
Termékajánló
Hírek
2021.06.24
2021.05.31
Szűrés
Gyártó
Tanúsítvány
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Elektromos zár


Elektromos zár avagy elektromos ellenonoldal. A legtöbben a lépcsőházi bejárati ajtókból ismerhetik, ez az ami "berreg" amikor az ajtó nyitható. A zár működéséről és változatairól lent, az oldal alján bővebben olvashat.


Sorrend:

prev
12
next

7 360 Ft
Raktárkészlet: VAN
10 630 Ft
Raktárkészlet: VAN
7 920 Ft
Raktárkészlet: VAN
7 990 Ft
Raktárkészlet: VAN
8 960 Ft
Raktárkészlet: VAN
8 240 Ft
Raktárkészlet: VAN
8 970 Ft
Raktárkészlet: VAN

prev
12
next

Az elektromos zárak jellemzői:

Rövid - hosszú

Az előlap méretére vonatkozik, a hosszút a két nyelvvel rendelkező zárakhoz szokták használni, míg a rövidet az egynyelves zárakhoz, az MCM rövidet műanyag ajtókba is előszeretettel alkalmazzák, mert háza kellően kicsi, és a saját előlapjáról leszerelve a zárhoz adott ellenrészbe építhető.

Normál - automata

Működésbeli különbség, a normál addig nyitható, ameddig áramot kap (amíg berreg). Az automata amit egyébként impulzusosnak is hívnak, az egy rövid áram impulzust követően is 1x engedi a nyitást, de csak egyszer. Onnan lehet az automatát megismerni, hogy ott ahová a zár nyelve beakad található egy gomb. Ha nem biztos melyikre van szüksége, akkor az automatát válassza, mert azt mindkét esetben lehet használni.

Kiiktatható - nem kiiktatható

Az elektromos zárak kiiktatható változataiban van egy apró kapcsoló, aminek a segítségével az elektromos zár működése kiiktatható. Vagyis a kapcsoló egyik állásában működik rendesen az elektromos zár, míg másik állásában az ajtó szabadon nyitható. A kapcsoló egyébként minden típus esetén az elektromos zár azon részén található ahová a zár nyelve kerül.