Kategóriák
Szűrés
Kiiktathatóság
(4)
(7)
Előlap
(4)
(7)
Működés
(4)
(7)
Termékajánló

Fogyasztó barát

Tanúsítvány
SSL Certificate
MABISZ ajánlások

Mabisz logó

Termékeink MABISZ ajánlásait megtekintheti, a képre kattitntva.

Nagykereskedelem

Webzar.hu logó

Nagykereskedelmi webáruházunkat elérheti a fenti logóra kattintva.

Gyártók
Abus logó Titan logó
Tokoz logó Euro-elzett logó
Kaba Elzett logó Hoppe logó
G-U logó Dorma logó
Brano logó MCM logó
Siso logó Ronis logó
Elga-Zár logó Geze logó
Maco logó Dom logó
Szűrés
Gyártó

Elektromos zár

Fő kategória >Ajtózár >Elektromos zár

Elektromos zár avagy elektromos ellenonoldal. A legtöbben a lépcsőházi bejárati ajtókból ismerhetik, ez az ami "berreg" amikor az ajtó nyitható. A zár működéséről és változatairól lent, az oldal alján bővebben olvashat.


Sorrend:


Az elektromos zárak jellemzői:

Rövid - hosszú

Az előlap méretére vonatkozik, a hosszút a két nyelvvel rendelkező zárakhoz szokták használni, míg a rövidet az egyneyelves zárakhoz, az MCM rövidet műanyag ajtókba is előszeretettel alkalmazzák mert háza kellően kicsi, és a saját előlapjáról leszereleve a zárhoz adott ellenrészbe építhető.

Normál - automata

Működésbeli különbség, a normál addig nyitható ameddig áramot kap (amíg berreg). Az automata amit egyébként impulzusosnak is hívnak, az egy rövid áram impulzust követően is 1x engedi a nyitást, de csak egyszer. Onnan lehet az automatát megismerni, hogy ott ahová a zár nyelve beakad található egy gomb. Ha nem biztos melyikre van szüksége akkor az automatát válassza mert azt mindkét esetben lehet használni.

Kiiktatható - nem kiiktatható

Az elektromos zárak kiiktatható változataiban van egy apró kapcsoló, aminek a segítségével az elektromos zár működése kiiktatható. Vagyis a kapcsoló egyik állásában működik rendesen az elektromos zár, míg másik állásában az ajtó szabadon nyitható. A kapcsoló egyébként minden típus esetén az elektromos zár azon részén található ahová a zár nyelve kerül.


Webáruház készítés