A szállítás 30.000 Ft feletti vásárlás esetén INGYENES!

Elektromos zár

Elektromos zár, avagy elektromos ellenoldal, így nem az ajtóban helyezkedik el, hanem az ajtózárnak a fogadójában. Olyan helyekről lehet ismerős ez a szerkezet, ahol kaputelefonnal, vagy távirányítóval nyitják az ajtót. A legtöbben a lépcsőházi bejárati ajtókból ismerhetik, ez az ami "berreg" amikor az ajtó nyitható. Általában 12V-os rendszer működteti. Kínálatunkban több gyártó többféle kivitelű terméke is megtalálható. A zár működéséről és változatairól lent, az oldal alján bővebben olvashat.


41db
 

Az elektromos zárak jellemzői:

Rövid - hosszú

Az előlap méretére vonatkozik, a hosszút a két nyelvvel rendelkező zárakhoz szokták használni, míg a rövidet az egynyelves zárakhoz, az MCM rövidet műanyag ajtókba is előszeretettel alkalmazzák, mert háza kellően kicsi, és a saját előlapjáról leszerelve a zárhoz adott ellenrészbe építhető.

Normál - automata

Működésbeli különbség, a normál addig nyitható, ameddig áramot kap (amíg berreg). Az automata amit egyébként impulzusosnak is hívnak, az egy rövid áram impulzust követően is 1x engedi a nyitást, de csak egyszer. Onnan lehet az automatát megismerni, hogy ott ahová a zár nyelve beakad található egy gomb. Ha nem biztos melyikre van szüksége, akkor az automatát válassza, mert azt mindkét esetben lehet használni.

Kiiktatható - nem kiiktatható

Az elektromos zárak kiiktatható változataiban van egy apró kapcsoló, aminek a segítségével az elektromos zár működése kiiktatható. Vagyis a kapcsoló egyik állásában működik rendesen az elektromos zár, míg másik állásában az ajtó szabadon nyitható. A kapcsoló egyébként minden típus esetén az elektromos zár azon részén található ahová a zár nyelve kerül.