A szállítás 30.000 Ft feletti vásárlás esetén INGYENES!

Zárbetét

Zárbetéteket az életünk minden napján minden pillanatában használunk. Amikor reggel elindulunk dolgozni, amikor beérünk a munkahelyünkre, amikor délután hazaérünk, minden alkalommal kapcsolatba kerülünk zárakkal, zárbetétekkel. Alapjában véve rájuk bízzuk minden nap vagyontárgyaink, házunk, lakásunk védelmét. Ezáltal igen magas elvárásoknak kel hogy megfeleljenek. Éppen ezért Zárbetét kategóriánk igen széles kínálattal rendelkezik, hogy minden elvárásnak megfelelő zárbetéttel tudjunk szolgálni. Kínálatunkban több gyártó is megtalálható ( ABUS, TITAN, TOKOZ, ELZETT ), illetve többféle változat is ( normál zárbetétek, vészfunkciós zárbetétek, gombos zárbetétek, fogaskerekes zárbetétek ). Ezen változatok szerint további kategóriákra bontottuk kínálatunkat, a könnyebb tájékozódás érdekében. Zárbetéteink további extra funkciókat is kínálnak, úgymint: törésvédelem, fúrásvédelem, stb. ).

Zárbetétek segítségével, már az ajtóban megállíthatja a betörőt

Az ördög sosem alszik, ahogy a jól ismert mondás tartja és ez a betörők esetén is így van. Előfordul, hogy kifigyelik az ember mikor nem tartózkodik otthon, de a vakmerőbbek akkor is próbálkoznak amikor az egész család mit sem sejtve, békésen alszik. Sajnos ebben az esetben a családtagok sincsenek biztonságban, hiszen, ha valamelyikük felébred a neszre és összetalálkozik a lakásban illetéktelenül tartózkodóval, annak akár tragédia is lehet a vége. A betörést elszenvedettek traumaként élik meg a jogtalan behatolást, abban az esetben is, ha semmit nem visznek el. Akik átélik ezt, általában éjszakánként rendszeresen gyakran felriadnak, rosszul alszanak és hosszú időnek kell eltelnie, hogy újra biztonságban érezzék magukat saját otthonukban. Éppen ezért jobb megelőzni a bajt és gondoskodni róla, hogy a betörő már az ajtónál elakadjon és ne juthasson be a lakásba. Minél jobb minőségű a zárszerkezet, annál kisebb eséllyel ehet átjutni rajta. Éppen ezért érdemes körültekintően választani zárbetétet, mivel ez nem csak az ingóságók, de az egész család biztonságát is garantálni tudja.

Ma már számos zárbetét található a piacon, melyek közt azonban nem mindegyik biztosít valódi védelmet. Ugyanis, ha a zárbetét kiválasztásánál kizárólag az árat nézzük, akkor nagy valószínűséggel a pénztárcánk szempontjából jól járunk, de ennél több pozitívuma nem lesz a dolognak, így valódi védelmet se reméljünk egy ilyen zárbetéttől. A betörők egyre furfangosabbak, ennek megfelelően egy olcsó, silány minőségű zárbetétet játszi könnyedséggel törnek fel, mindenféle erőlködés nélkül. A zár feltöréséhez mindössze néhány szerszámra van szükség és alig tíz perc elteltével az ajtó kitárul az illetéktelen behatoló előtt. Természetesen, ahhoz, hogy az ajtón ne lehessen könnyedén átjutni érdemes nem a legsilányabb ajtót megvásárolni, amit könnyedén fel lehet feszíteni vagy berúgni. Éppen ezért a zárbetét és az ajtó együtt nyújt védelmet. A zárbetét kiválasztásában tudunk segíteni, hogy valódi védelemben részesüljön. A legtöbb betörő nem vágyik logikai fejtörők megoldására, így, ha egy zárbetéttel hosszan kell kínlódni, akkor valószínű, hogy inkább könnyebb préda után néz, semmint a lebukást kockáztassa. Márpedig minél hosszabban kell vesződni a zárbetéttel, annál valószínűbb, hogy zajt csap, vagy valaki arra jár, ezáltal pedig lebukik.

A zárbetét beszereléséhez, egyáltalán kiválasztásához tisztában kell lenni a megfelelő méretekkel, hiszen roppant kellemetlen, mikor azzal kell szembesülni, hogy a megrendelt zárbetét mérete nem kompatibilis az ajtóval. Weboldalunkon segítséget nyújtunk a zárbetét hosszának megméréséhez, így biztosan a megfelelő darabot tudja kiválasztani, hisz a különféle hosszúságok kategóriánkként el vannak különítve. Előfordulhat, hogy nem mindennapi, speciális zárbetétre lesz szüksége, melyet egy külön kategóriában megtalálhat, ezenfelül a zárbetéthez szükséges különféle kiegészítőket is ebben a kategóriában találja. A kiválasztott zárbetét mellett bő leírást is talál, valamint kiválaszthatja, hogy hány darab plusz kulcsra lesz szüksége. Egyes esetekben, akár a változatot, valamint a típust is megválaszthatja, így teljes mértékben a leginkább igényeinek megfelelő terméket tudja kiválasztani és megvásárolni. Ha a vásárlás közben bármiféle kérdés merül fel, akkor érdemes megtekinteni a gyik – ot, vagyis a gyakran ismételt kérdéseket, de akár elérhetőségünk segítségével munkatársainkkal is felveheti a kapcsolatot.

Webáruházunkban több gyártó zárbetéteit forgalmazzuk, figyelembe véve Vevőink igényeit, hisz mindenki más-más szempont alapján választ hengerzárbetétet, így az egészen egyszerűtől a prémium kategóriás cilinderbetétekig bárki megtalálja a Neki legmegfelelőbbet kínálatunkban, hisz mára már a zárbetétek jelentik az első számú védelmi vonalat a vagyonbiztosításban. Széles méretválasztékban találhatóak meg webáruházunkban normál, gombos, fogaskerekes és vészfunkciós változatok, valamint félbetétek. Lehetősége van utánrendelni kódkártya alapján, de olyan szolgáltatások is megtalálhatóak Nálunk mint azonos kulcsos összeállítás, főkulcsos vagy vezérkulcsos összeállítás. Termékkínálatunk kb 90%-a Mabisz (Magyar Biztosítók Szövetsége) minősített termék.

Termékeink gyártók szerinti bemutatása:


Kaba Elzett magyar gyártmányú zárbetétek és lakatokKaba Elzett: Magyarországon talán a legismertebb és legnépszerűbb gyártók közé tartozik, azon kevesek egyike, melynek nevét hallva mindenki a zárbetétekre vagy lakatokra referál. Sajnos meg kell említenünk hogy ár/érték arányban és biztonsági szempontból már nem tartozik a kiemelkedő termékek közé. Tehát ha valaki nem márkahűségből, esetleg egyéb okból kifolyólag keresi az Elzett termékeit, javasoljuk még nézzen körül bő kínálatunkban. A típus fő változatai a 751-es számú 30x30-as zárbetét, valamint a 757-es verziószámú hosszabb zárbetétek, melyek kínálatunk nagyobb részét alkotják. Ezeknek a változatoknak nem elhanyagolható előnye és érdekessége hogy 2048/45-as tutius lakatokkal együt, azonos kulccsal működő zárrendszer készíthető belőlük. Mindenképpen említésre érdemes Elzett hengerzárbetét típus az Elzett X-11, mely olyan közép-magas biztonsági szintet kínál ami az Elzett termékek között kiemelkedőnek mondható. Pénztárca kímélő ára ellenére a cilinderbetét tizenegy aktív csapot tartalmaz, az olyan betörésmódok elleni védelem mellett, mint fúrás és letapogatás. Gyárilag ellátták továbbá úgynevezett vészfunkcióval, ami annyit tesz hogy a betét akkor is nyitható saját kulcsával, ha esetleg a belső oldalon benne felejtették a kulcsot. Ezt a funkciót úgy is ismert mint pánik funkció, dupla kuplung, vésznyitó funkció.
Az X-11-es hengerzárbetét mint zárrendszer elem nem elérhető kínálatunkban.

Hengerzárak, lakatok, kulcsok - MADE IN SLOVENIATitan: A Titan nagy múltra visszatekintő szlovéniai gyártó, melynek kínálata a legtöbb igényt elérhető áron elégíti ki. Áruházunkban megtalálható termékeik közül, a Titan K66 ASC hengerzárbetét képviseli a felső-közép kategóriát biztonsági szempontból. Ár/érték aránya kimagasló. Nevében az "ASC" (Anti Snap Cylinder) kifejezés azt jelenti, hogy a terméket, annak széleinél gyárilag gyengítették, hogy egy esetleges zártöréses kísérletet könnyedén hiábavalóvá tehessenek. Ilyen kísérletnél ugyanis a biztonsági zárbetét nem annak rögzítő csavaránál fog eltörni hanem az említett, gyengített résznél. Az ilyen módon eltört zárbetétet a betörő a megszokott módon már nem tudja kinyitni. A betét megmaradt részei pedig, továbbra is védelmet nyújtanak az egyéb betörési módok ellen, úgy, hogy saját kulcsával továbbra is kinyitható. Mivel a gyengítés megtalálható a termék mindkét oldalán, így annak hogy melyik oldal kerül az ajtón kívülre, nincs jelentősége. A Titan K66 ASC az árkategóriájában kimagasló számú, tizenhárom csappal rendelkezik melyek kiváló védelmet nyújtanak letapogatás ellen. Kulcsai az úgynevezett újezüstből (New Silver) készülnek, mely réz, nikkel és cink ezüstfehér ötvözete. Ez a mixtúra az általánosan használt réznél sokkal nagyobb masszivitást, hosszabb élettartamot biztosít. Kulcsainak másolása kizárólag kódkártya alapján történhet, melyet a vásárló, a négy kulcs mellett megtalál az igen exklúzív kialakítású csomagolásban. Természetesen lehetőség van plusz kulcsok vásárlására a termékkel együtt, Magyarországon azonban kizárólag cégünk rendelkezik nyerskulcsokkal, így teljességgel kizárva azoknak illetéktelen másolását.

Kínálatunk következő darabja a szlovéniai gyártótól, a középkategóriás Titan K5 hengerzárbetét, mely az egyik legkedveltebb termék áruházunkban. Méretválasztéka több mint ötven elérhető lehetőséget számlál, változatait tekintve pedig vészfunkciós, gombos, fogaskerekes valamint a fentebb már említett ASC (törésvédelemmel ellátott) is elérhető. A Titan K5 hengerzár tíz csappal rendelkezik, két sorban, melyek közül öt aktív és öt passzív. Kiváló választás lehet zárrendszerek készítéséhez, hiszen elérhető árához gyakrolatilag teljes méret és változatbeli választék társul. A betét védelmet biztosít a legtöbb betörésmód ellen. A csomagolásban öt darab masszív, szimmetrikus, pontfúrt kulcsot talál a kedves vásárló. 

Végül a Titan K1 zárbetétek következnek, melyek alapfokú, de még megbízható védelmet nyújtanak. A típus meghibásodása gyakorlatilag példa nélküli. Letapogatás és fúrás védelemmel ellátott a zárbetét háza és hengere egyaránt. Kulcsainak kivitelezése, melyekből három áll a vásárló rendelkezésére, esztétikus, masszív, fokozott igénybevétel esetén is helytálló.

Titan i6 fúrtkulcsos matt nikkel zárbetét Hamarosan elérhető lesz a Titan i6 biztonsági zárbetét is a webáruházunkban. Eltérően a K5-től, hasonlóan Titan K66-hoz ennek a kulcsai is fekete nem átlátszó fóliában leheggesztve érkeznek, sőt esetében még a kódkártya is le van satírozva. A lesatírozást úgy kell érteni, hogy olyan mint egy sorsjegy, egy érmével vagy körömmel egy festékréteget kell lekaparni ahhoz, hogy a maga kódszám láthatóvá válljon. Ez azért fontos, mert így teljesen biztos lehet abban, hogy a kódszám sem a kulcsról, sem a kódkártyáról nem jutott illetéktelenek kezébe. A kódnak egyébként a Titan i6 esetében mindössze annyi szerepe van, hogy ezáltal visszafejthető a zárbetét kódolása, vagyis cégünk ezáltal képes a zárbetétet akár újra legyártani. 

Így lehetséges például, hogy az egyedül vásárolt zárbetéthez rendeljen mégegyet ugyanazokhoz a kulcsokhoz, kvázi így előállítva egy két tagból álló zárrendszert. A kulcsmásolás is eként értelmezendő, a szolgáltatás akár úgy is igényelhető, hogy egyébként ki sem lépett otthonából. Az i6 zárrendszer készítés tekintetében egy a K5-től jobban alkalmazható zárbetét típus, ugyanis a 6 csapos működés nagyobb variációszámot eredményez, amely nagyobb rerndszerek esetén jelenthet előnyt.

 

Dom zárbetétek és lakatok kilátásbanEgyelőre szűkszavúan nyiltkozunk a kilátásban lévő új termékköreinkről ezért ezeket az alábbiakban szinte csak felsorolás jelleggel említjük. Jelenleg aki olyan terméket keres amelyre egyértelműen kijelenthető az, hogy a "legjobb zárbetét" a hazai piacon nem biztos, hogy talál megfelelő alternatívát. A Németországban jegyzett Dom gyár hamarosan általunk forgalmazott típusai a DOM Saturn és a DOM Diamant egyértelműen kielégítik a fenti kifejezés által támasztott követelményeket. A DOM márkanév alól várhatóan biztonsági bútorzár termékkörrel is megjelenünk. A bútorzár kategóriánkat Siso és Ronis termékek fogják még szelesebbé tenni. Az ajtócsukó palettát a spanyol Telesco ajtóbehúzók szerepeltetése fogja teljeskörűvé tenni, melyben általuk biztosan mindenki meglelei majd a számára leginkább megfelelő darabot.

Abus zárbetétek és lakatokKínálatunk egyik legkiemelkedőbb gyártója a világszerte méltán népszerű és elismert Abus biztonságtechnikai vállalat. Világviszonylatban talán nincs is ismertebb név a piacon mint a német gyártóé. Árukínálatunk az Abus D6 zárbetéttel kezdődik, mely a középkategóriás zárbetétek egyik legkedveltebb darabja. Ezt a népszerűséget kedvező árával, nagy méretválasztékával, esztétikus megjelenésével és hosszú élettartamával vívta ki. Az Abus D6 hengerzárbetét hat csapos működésü, öt darab pontfúrt kulccsal áll rendelkezésre. Egyedülálló módon erősített változatban is elérhető, ami a zárbetét acél csapokkal való szerelését jelenti, így az ellenállóbbá válik a fokozott igénybevétellel szemben. Gombos változatban is elérhető. Itt említenénk meg, hogy áruházunk legmagasabb biztonsági szintet nyújtó zárbetétéjét is az Abus készíti, az Abus Bravus 3000-et, mely már a létező összes ismert betörési mód ellen képes védelmet nyújtani.

 

Tokoz zárbetétek és lakatokA Tokoz, a majd száz éves múlttal büszkélkedő csehországi gyártó produktumai áruházunk másik legmagasabb biztonsági besorolású termékei. A gyár története során több átalakuláson ment át, míg napjaink legkiemelkedőbb cseh biztonságtechnikai gyártója lett.  Kínálatunkban zárbetéteiknek két típusa található meg, a Tokoz Pro 300 és a Tokoz Pro 400, melyek a Magyar Biztosítók Szövetségétől a MABISZ-tól egyaránt a legmagasabb elérhető, hatos biztonsági besorolást kapták. Ezt a besorolást a különleges, lamellás kialakításnak köszönhetik, ami annyit tesz, hogy a zárbetét működtetését a szokványos rugós és csapos kialakítás helyett, rozsdamentes acélból készített lamellák végzik. Ez a kialakítás kimagasló védelmet nyújt az olyan ismert zárnyitási technikák ellen, mint a letapogatás és a fésülés, valamint az olyan roncsolásos technikák ellen, mint a zárbetét megfúrása. Emellett a lamellás működtetés meghosszabbítja a zárbetét élettartamát is, sőt, időjárásállónak is nevezhető, a zárbetét használata sós, poros, esős vagy nedves kültéri környezetben sem ütközik akadályba. A Tokoz Pro zárbetétek moduláris felépítésűek (alapjukat egy megerősített acélból készült gerinc adja) így szinte bármilyen méretben hozzáférhetőek, valamint a későbbiekben tetszés szerint átalakíthatóak.  A zárbetétek mellett 5 db színes kulcsot találunk, melyek másolása kizárólag a mellettük található plasztik biztonsági kódkártya bemutatásával történhet. A Tokoz Pro 300 és Pro 400 felépítésben és működésben megegyeznek, a különbséget a Pro 400-as acél háza, valamint a homlokfelületén kialakított 3mm-es cementezett acél pajzs adja, mely extra mechanikai védelmet nyújt. A két típus közötti különbségről bővebben ide kattintva olvashat.