A szállítás 30.000 Ft feletti vásárlás esetén INGYENES!

Elektronikus zárbetét

Okos zárbetét alatt olyan termékeket értünk amelyek Bluetooth, NFC vagy valamilyen modern technológia által teszik nyithatóvá és zárhatóvá az ajtót. Több típust forgalmazunk, mindegyik más-más felhasználási területre készült.

Abus Hometec Pro, DOM Eniq, Dom Tapkey

Mit is értünk okos zárbetéten? Sajnos a mindennapjainkban az "okos" szót annyi mindenre ráaggatjuk mostanában, hogy szeretném tisztázni jelen esetben mit is jelent. A kifejezéssel a gyártók elsősorban arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy ezek a zárbetétek másképpen működnek mint hagyományos társaik, velük szemben lehetnek olyan elvárásaink amit régen nem támaszthattunk egy zárbetéttel a kapcsolatban.

Elvárás lehet az, hogy kulcs nélkül tudjuk akár azt használni, egyszerűen egy kulcstartó odaérintése által, vagy éppen a mobiltelefonunkkal.

Elvárás lehet az, hogy a jogosultságok lehetősége túlmutasson azon a régi megoldáson, hogy akit be akarok adni annak adok kulcsot, akit pedig a jövőben nem akkor attól visszakérem. Esetükben ezen a téren sokkal nagyobb szabadságot kapunk, a jogosultságok szabadon oszthatóak és visszavehetőek, sőt akár időintervallumhoz is köthetjük azok érvényességét. Például kivitelezhető, hogy egy iroda kollégái csak munkaidejük alatt jussanak be valahová.

Elvárás lehet az, hogy a kulcs létezzen esetleg valamilyen virtuális formában és ne kelljen fizikailag találkozni ahhoz, hogy a kulcs átadásra kerüljön, mellyel ugyebár az adott zárbetét nyitható.

Elvárás lehet az, hogy a zárbetét használatával kapcsolatos események naplózásra kerüljenek. Ezen események lehetnek akár a sikeres nyitások, de kinyerhető az az adat is amely azt mutatja, hogy mikor és ki próbált meg nem engedélyezett időben vagy éppen nem engedélyezett ajtón bejutni.

Elvárás lehet az, hogy az elhagyott vagy bármilyen más okból érvényét vesztett kulcsot le tudjuk tiltani, hogy többet az adott zárbetétet ne nyissa.

A fenti dolgok mind-mind elérhetőek. Több termék tulajdonságaiból említettünk meg néhányat, a felhasználás körülményeitől, az elvárásoktól kell függővé tenni a választott típust, megoldást. Amennyiben esetleg leírja igényeit szívesen szolgálunk tanáccsal, hogy mely zárbetét típus lenne az ideális választás.

A kínálatunkban szereplő DOM Eniq Pro zárbetét például teljes mértékben képes egy vezetékekkel, tápellátással rendelkező egyszerű beléptető rendszer helyébe lépni. A legjobb benne, hogy általánosságban a telepítésének egyszerűsége okán gazdaságosabb megoldást nyújt. A DOM Eniq Pro flexibilátasa a felhasználók terén teljeskörű, felhasználása és telepítése teljesen a DIY kategória, azaz csináld magad. Összességében nem szabad azt várni egy ilyen rendszertől, hogy olcsó legyen, viszont az árát minden esetben vessük össze az általa nyújtott kényelemmel és praktikummal, valamint tekintsük át, hogy értékvédelemben vagy a jogosultságok egyszerű kezelése által milyen előnyökre teszünk szert.