Új jelszó kérése

Zárbetét kereső alkalmazás

A Fogyasztó jogairól

Fogyasztó barát

Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
MABISZ ajánlások

Mabisz logó

Termékeink MABISZ ajánlásait megtekintheti, a képre kattitntva.

Nagykereskedelem

Webzar.hu logó

Nagykereskedelmi webáruházunkat elérheti a fenti logóra kattintva.

Gyártók
Abus logó Titan logó
Tokoz logó Euro-elzett logó
Kaba Elzett logó Hoppe logó
G-U logó Dorma logó
Brano logó MCM logó
Siso logó Ronis logó
Elga-Zár logó Geze logó
Maco logó Dom logó
Facebook
TOP termékek
Fizetési megoldás

Lakat


Ebben a kategóriában kedvére válogathat a legkülönbözöbb lakat típusokból, a legegyszerűbb és a kifejezetten magas biztonsági igényekhez készültek egységesen megtalálhatóak. Kültérre is tartunk lakatokat az Abus kínálatából, amely lakatok poros, párás környezetben vagy az időjárás viszontagságainak kitéve egyaránt megállják helyüket. A kengyel kialakításában és védelmében több lehetőséget talál, hosszúkengyelű vagy kengyelvédett biztonsági lakat is része a zárbetét webáruház portfóliójának.

Amennyiben sok kulcsra van szüksége, akkor minden lakatnál igénybeveheti kulcsmásolás szolgáltatásunkat, valamint érdemes több termék egyidejű vásárlásakor elgondolkodni az azonos kulcsos megoldás vitathatatlan előnyein.
A normál lakat kategóriában azokat a típusokat találja melyek átlagos felhasználásra és biztonsági követelményekhez igazodnak. Elsősorban rézből készülnek, azonban kengyelük edzett acél, hogy a levágást megnehezítsék. A benne található zár a zárbetétekkel megegyező elven működik. 2 vagy 3 kulcs tartozik hozzájuk általában, de 5 kulcsos lakat is van a kategóriában. A zárszerkezet ezen termékeknél az egyszerűbb zárbetétekhez hasonlóan alapszintű védelmet nyújt mindössze, a hozzájuk tartozó kulcs minden esetben fogazott, azok másolása egyszerűen szinte bárhol megoldható.

A biztonsági lakat kategóriánk típusai már magas biztonsági igényekhez is megfelelőek. A magas védelmet legtöbb esetben kialakításukkal érik el ugyanis az "U" alakú típusokat nagyon nehéz levágni, mivel a kengyel nehezen hozzáférhető, ráadásul az edzett acél kengyel általában 10-12 mm vastag és elfordulni képes. A kengyelvédett lakatok esetében szintén a kengyel nehéz hozzáférhetősége jelenti az igazi védelmet, a diszkosz formájúnál is ebben a momentumban testesül meg a védelem. A rézből történő kialakítás itt is gyakori, de vannak a kategóriában acél testtel készülő lakatok is.

A számzáras típusok általában alacsony védelmet, mondhatni látszat védelmet képesek nyújtani. Legtöbb esetben az alkalmi tolvaj ellen alkalmazzák őket, például poggyászon vagy szekrények esetén, ahol hatékonyak tudnak lenni. Vannak a kategóriában magas védelmet nyújtó típusok is. A legtöbb számzáras lakatunk kódja szabadon beállítható és bármikor újra megváltoztatható. Gyakran alkalmazzák őket a kulcsos változatok helyett, ugyanis rendelkeznek egy vitathatatlan előnnyel ami akkor a leghasznosabb ha sok felhasználója van a terméknek, vagyis sok kulcs van hozzá forgalomban. A sok kulcs használatával nincsen semmi probléma, azonban ha egy kulcs elvész, vagy az egyik kulcs tulajdonosát ki kellene zárni a felhasználók köréből akkor ez a legtöbb esetben csak a lakat cseréjével oldható meg. Számzáras típus alkalmazása esetén az imént vázolt problémát a kód egyszerű megváltoztatásával ki lehet küszöbölni, hiszen az új kódot csak az aktuálisan jogosultsággal rendelkezőknek szükséges megadni.

A számzáras lakat kategória olyan termékeket rejt, melyek egy előre meghatározott, vagy egy bármikor megváltoztatható számkombinációval nyithatóak. Előnyük, hogy nem szükséges kulcsot használni hozzájuk, valamint a kód gyakorlatilag akárhány személynek megadható s így olyan mintha kulcsot kapna. A kód megváltoztathatóságának eredményeképpen azok akik ki tudják nyitni a lakatot mindig újra megválaszthatóak. A hátrányának az alacsony védelmi szintet szokták említeni ami bizony az egyszerűbb termékeknél igaz is, azonban a kínálatunkban több olyan is található amely már 4 számjegy megadását kívánja meg a variációk számát megtöbbszörözve, valamint vannak olyan lakatok is amelyek mind mechanikai kialakításuk által, valamint a zárszerkezet kidolgozása által magasan védett helyeken is alkalmazhatóak.

Lakat kínálatunk esetében érdemes megemlítenünk még mindenképpen, hogy szinte bármelyik kategóriában találhatunk olyan típusokat melyek időjárásállóak, vagyis kültéri használatra alkalmasak, de van közöttük 100%-ban vízállóak is, melyeket akár víz alatt történő lakatoláshoz is használhatunk.

Van még egy kategóriánk, mégpedig az azonos kulccsal működő. Itt olyan típusokat talál melyekből a kívánt mennyiségben vásárolhat olyan darabokat melyeket ugyanaz a kulcs működtet. Nagyobb cégek, társasházak esetén gyakori a használata ahol sok helyiséget szükséges ilyen módon vagyis lakattal zárni, de nem szeretnének hatalmas kulcscsomókat használni.

Garázsajtó vagy bármilyen kétszárnyú ajtó esetén sokszor megoldatlan probléma a megfelelő biztosítás. Van termékünk (Abus 141/200), amelyet kifejezetten ilyen célokra fejlesztettek ki. Átmenő kapupántfejű csavarokkal kell rögzíteni ami elég meggyőző rögzítést eredményez. Az ajtó szárnyinak bezárásakor a két "fél" acélház összezárul és teljesen körülöleli a benne található lakatot. A lakat így teljesen hozzáférhetetlen helyre kerül, annak támadhatósága jelentősen csökken.

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.