Kategóriák
Termékajánló

Fogyasztó barát

Tanúsítvány
SSL Certificate
MABISZ ajánlások

Mabisz logó

Termékeink MABISZ ajánlásait megtekintheti, a képre kattitntva.

Nagykereskedelem

Webzar.hu logó

Nagykereskedelmi webáruházunkat elérheti a fenti logóra kattintva.

Gyártók
Abus logó Titan logó
Tokoz logó Euro-elzett logó
Kaba Elzett logó Hoppe logó
G-U logó Dorma logó
Brano logó MCM logó
Siso logó Ronis logó
Elga-Zár logó Geze logó
Maco logó Dom logó

Számzáras lakat

Fő kategória >Lakat >Számzáras lakat

A számzáras lakat kulcs helyett egy kód beállításával nyitható ki. Magyarországon kereskedelmi forgalomban a mi számzáras lakat kínálatunk nagy részét is adó alacsony biztonságot nyújtó típusok az elterjedtek. Ezen próbálunk kicsit változtatni, ugyanis kínálatunkban 3 komoly minőségű számzáras lakat is megtalálható melyek közül 2 a biztonsági lakat megtisztelő címet is kiérdemli, hiszen magas biztonságot képes nyújtani felhasználójának.


Sorrend:


Mikor érdemes számzáras lakatot használni?

Számos területről tudnánk példát említeni, azonban a leggyakoribb oknak mindössze három említhető.

1. A kulcsmásoláson történő megtakarítás. 

Egy "hagyományos" lakatot az tud kinyitni akinek kulcsa van hozzá, vagyis akinek valaki - természetesen bizonyos költség fejében - gyártatott egyet. Számzáras lakat esetén, egyszerűen a kódot kell csak elárulni és ezzel jogosultságot adtunk a bejutáshoz. A kód átadása a kulcsmásolással ellentétben nem került költségbe. Tetszőleges számú lehet a felhasználók tábora, akár 0 Ft-ért.

2. Esetenként, vagy gyakran változó felhasználó csoport

Számzáras lakatok esetén általában a kód bármikor és akárhányszor megváltoztatható. A kód változtatása gyakorlatilag felér egy új lakat megvásárlásával, ugyanis azon személyek újra megválogathatóak akik számára a bejutás engedélyezett. Egyszerű példával élve, egy irodában az egyik kolléga felmond a cégnél, és nem szeretnék ha Ő bejutna a lezárt helyiségbe. Ezt úgy tehetjük meg jelen esetben, hogy a kódot megváltoztatjuk, amit csak a megmaradt kollégáknak árulunk el.

3. Egyszerűen nagyszerű

Nem kell kulcsot használnia és magánál tartania állandóan, továbbá gyakorlatilag tetszés szerint állíthat össze azonos zárlatú lakatokat (azonos kóddal működőeket). Ebben az esetben a rendszerben semmilyen megkötés nincsen, egyszerű és magas biztonságú darabok egyaránt tagjai lehetnek az összeállításnak még csak azonos gyártmányúaknak sem kell lenniük, lehet nyugodtan az egyik Abus, míg a másik Master Lock, vagy éppen Burg Wächter.


Webáruház készítés