Számzáras lakat

A számzáras lakat kulcs helyett egy kód beállításával nyitható ki. Magyarországon kereskedelmi forgalomban a mi számzáras lakat kínálatunk nagy részét is adó alacsony biztonságot nyújtó típusok az elterjedtek. Ezen próbálunk kicsit változtatni, ugyanis kínálatunkban 3 komoly minőségű számzáras lakat is megtalálható melyek közül 2 a biztonsági lakat megtisztelő címet is kiérdemli, hiszen magas biztonságot képes nyújtani felhasználójának.


12db 112

Mikor érdemes számzáras lakatot használni?

Számos területről tudnánk példát említeni, azonban a leggyakoribb oknak mindössze három említhető.

1. A kulcsmásoláson történő megtakarítás. 

Egy "hagyományos" lakatot az tud kinyitni akinek kulcsa van hozzá, vagyis akinek valaki - természetesen bizonyos költség fejében - gyártatott egyet. Számzáras lakat esetén, egyszerűen a kódot kell csak elárulni és ezzel jogosultságot adtunk a bejutáshoz. A kód átadása a kulcsmásolással ellentétben nem került költségbe. Tetszőleges számú lehet a felhasználók tábora, akár 0 Ft-ért.

2. Esetenként, vagy gyakran változó felhasználó csoport

Számzáras lakatok esetén általában a kód bármikor és akárhányszor megváltoztatható. A kód változtatása gyakorlatilag felér egy új lakat megvásárlásával, ugyanis azon személyek újra megválogathatóak akik számára a bejutás engedélyezett. Egyszerű példával élve, egy irodában az egyik kolléga felmond a cégnél, és nem szeretnék ha Ő bejutna a lezárt helyiségbe. Ezt úgy tehetjük meg jelen esetben, hogy a kódot megváltoztatjuk, amit csak a megmaradt kollégáknak árulunk el.

3. Egyszerűen nagyszerű

Nem kell kulcsot használnia és magánál tartania állandóan, továbbá gyakorlatilag tetszés szerint állíthat össze azonos zárlatú lakatokat (azonos kóddal működőeket). Ebben az esetben a rendszerben semmilyen megkötés nincsen, egyszerű és magas biztonságú darabok egyaránt tagjai lehetnek az összeállításnak még csak azonos gyártmányúaknak sem kell lenniük, lehet nyugodtan az egyik Abus, míg a másik Master Lock, vagy éppen Burg Wächter.

Számzáras lakat – nem csak jól néz ki, biztos védelmet is nyújt!

Számos filmben láthattunk már számzáras lakatokat, ráadásul már Magyarországon sem megy ritkaság számba, ha valaki ilyennel rendelkezik. A számzáras lakatok számos különböző típusa kapható, így mindenki eldöntheti, hogy melyik felel meg leginkább az igényeinek. A számzáras lakatok alapvetően alacsony biztonsági szintet nyújtanak, azonban sok múlik a minőségen és hogy milyen típust vásárol.

Aki szereti az akció filmeket, az valószínűleg a számzárás lakatokat preferálja, hisz magának a lakatnak, a számzárnak van egyfajta dizájnja, hangulata. A számzáras lakatok számkombinációval működnek, amit, ha beállítunk a lakat kinyílik. Egy átlag lakat esetében kulcsra van szükség ehhez. Ha több személynek is engedélyezni szeretnénk a lakat kinyitását az kulcsmásolással lehetséges, aminek van egy bizonyos költsége. A számzáras lakatot tekintve, nincs rá szükség, hogy kulcsmásolóhoz rohanjunk és pénzért másoltassunk. Egész egyszerűen csak a kódot kell elárulnunk annak, akinek hozzáférést akarunk adni a lakat kinyitásához. Ha már nem szeretnénk, hogy az illető ki tudja nyitni a lakatot, akkor körülményes lehet a kulcs visszakérése, viszont egy számzáras lakatnál, mivel eleve nincs kulcs, ezért ezzel nem is kell törődni, elég csak megváltoztatni a kódot.

Említettük, hogy a számzárás lakatok alacsony biztonsági szinttel rendelkeznek. Ez így is van, azonban nem feltétlenül igaz minden termékre. Vannak ugyanis komoly minőségű számzárás lakatok, melyek kiemelkednek a többi közül. A legjobbak a biztonsági lakat jelzőt is kiérdemlik, ugyanis ezek esetében, már közel sincs egyszerű dolga a tolvajnak. Ha attól tartunk, hogy valaki sejti mi a kód, egész egyszerűen csak meg kell változtatni a kódot. Ahogy már említettük, a számzáras lakat esetében nincs kulcs, így attól sem kell tartani, hogy azt esetleg elhagyja. A számzáras lakat felér egy új lakat megvásárlásával. Ezt pontosan, hogy kell érteni? Úgy, hogy a számzáras lakat kódját bármikor meg lehet változtatni. Ha egy iroda lezárt helyiségét vesszük, ahová csak bizonyos embereket szeretnénk beengedni, akkor csak bizonyos kollégáknak kell megadni a kódot. Ha a kolléga felmond, vagy módosítani szeretnénk, hogy kinek legyen belépési joga, egész egyszerűen csak meg kell változtatni a kódot. A számzáras lakat minősége függ a márkától, valamint az ártól is. Ezeket szem előtt tartva vásároljuk!