Kategóriák
Termékajánló

Fogyasztó barát

Tanúsítvány
SSL Certificate
MABISZ ajánlások

Mabisz logó

Termékeink MABISZ ajánlásait megtekintheti, a képre kattitntva.

Nagykereskedelem

Webzar.hu logó

Nagykereskedelmi webáruházunkat elérheti a fenti logóra kattintva.

Gyártók
Abus logó Titan logó
Tokoz logó Euro-elzett logó
Kaba Elzett logó Hoppe logó
G-U logó Dorma logó
Brano logó MCM logó
Siso logó Ronis logó
Elga-Zár logó Geze logó
Maco logó Dom logó

Több lakat azonos kulccsal

Fő kategória >Lakat >Több lakat azonos kulccsal

Ebben a kategóriában olyan lakatokat talál melyek megrendelhetőek tetszőleges számban úgy, hogy mindegyikük ugyanazzal a kulccsal működik. Általuk elérhető a lehetúőség, hogy egyetlen kulcsot használjon lakatjaihoz, szemben a jelenlegi egy lakat - egy kulcs helyzettel. Kényelmes, gazdaságos és korszerű megoldás, mellyel megkönnyítheti a mindennapokat.


Sorrend:


Mire is jó ez? A válasz egyszerű, ezek a termékek magukban hordozzák annak a lehetőségét, hogy mind kulcscsomóját, mind a mindennapjait némileg könnyebbé tegyék. Az előbbi állítás mindenki számára valódi lehetőséget biztosít, aki legalább 2 db lakatot használ.

Feltételezhetően ha több lakatot használ akkor azok mindegyikének saját egyedi kulcsa van amely csak az adott darabot nyitja. Nincsen ezzel semmi gond, amennyiben eltekintünk attól, hogy a kulcscsomóján a lakatok számával megegyező kulcsot kénytelen tartani és magával hordozni, valamint sok esetben előfordulhat az is, hogy az ajtó előtt állva keresgélnie, esetleg próbálgatnia kell a kulcsokat, hogy éppen melyik lesz a megfelelő.

A fentiekkel ellentétben egységesített, avagy azonos kulcsos darabok használatával egyik probléma sem áll fenn, ugyanis kulcsból egyetlen darabot kell csak magánál tartania ami nyitja az összes lezáró eszközt. Az egy kulcs használata a keresgélés és próbálgatás problémáját is okafogyottá teszi. További előnyként említhetjük meg azt, hogy esetleges kulcsmásolás szükséglet esetén egyetlen kulcsot szükséges sokszorosíttatni és nem lakatonként egyet ahhoz, hogy mindenki mindenhová be tudjon jutni. Sokan az ilyen összeállítások negatívumaként hozzák fel a kulcs elhagyásának esetét, mondván, hogy a megtaláló ekkor mindenhová be tud menni. Ez így is van. Azonban, szinte mindenki a kulcsait egy kulcscsomó tartja egymás mellett összefűzve. Tehát nem egy kulcsot, hanem az egész kulcscsomóját tudja elveszíteni amely megtalálója szintén be tud menni mindenhová. Véleményünk szerint negatívuma nincsen az azonos zárlatú összeállításoknak semmilyen tekintetben.

Gyártónként változó, hogy az ilyen összeállításokhoz mennyi kulcs tartozik, legkedvezőbbnek az Abus termékek kezelik ezt a kérdést, esetükben típustól függetlenül 2-2 kulcs tartozik minden egyes darabhoz. Kulcs tekintetében kivételt képeznek az előre összeállított 2-3-4 darabból álló szettek, (Twins - Triples - Quads) ugyanis ezekhez 3, 4 vagy 5 db kulcs tartozik. Az összeállításokhoz is kérhető pluszkulcs, melyet a részletes leírásnál érhet el lenyíló menüben történő kijelölés által. 

Gyakran felmerülő kérdés, hogy a jövőben ezek az összeállítások után rendelhetőek-e? Az Abus tetszőleges számabn rendelhető lakat típusai igen, ugyanis kézhezvételkor a csomagoláson feltüntetik a zárlat számát amelyre a jövőben hivatkozva olyan darabokat tudunk küldeni amelyek a már Önnél lévő kulcsokkal működtethetőek. (Az Abus Twins, Triples, Quads gyárilag összeállított szettek nem bővíthetőek.) Egy konkrét példával élve, ha most rendel 20 db-ot valamely méretből, azonban valamikor a jövőben 5 db-ot megrongálnak belőle, vagy további 5 db-ra lenne szüksége, akkor azt egyszerűen megrendelheti a zárlat számára hivatkozva.


Webáruház készítés