A szállítás 30.000 Ft feletti vásárlás esetén INGYENES!

Aereco légbevezető

Otthonunkat, munkahelyünket energiatakarékosság jegyében tökéletes hőszigeteléssel, korszerű nyílászárókkal látjuk el, melynek köszönhetően ugyan az élettereink hőmérséklete tökéletes lesz, azonban a természetes légzésüket meggátoljuk. A szellőzés hiánya miatt a termelődő pára, szennyező anyagok felgyülemlenek a helyiségekben, nem tudnak eltávozni, ennek következtében penészedni, párásodni kezdenek a helyiségek és egészségügyi problémákhoz vezethetnek. Szellőztetéssel megelőzhetőek ezen problémák, azonban a nyílászárók nyitása energiagazdálkodás szempontjából nem a legmegfelelőbb megoldás.

Erre nyújtanak megoldást az Aereco szellőztető rendszerek, melyek tökéletesen alkalmazkodnak mindennapi életünkhöz, az élettereinkben végzett tevékenységünkhöz. Mindig gondoskodnak a szükséges mennyiségű friss levegőről és mindezt észrevétlenül teszik, emellett minimalizálják a hőveszteséget. 

A légbevezetőkhöz kapcsolódó külső oldali kiegészítők a külső védelmet garantálják. Ilyen külső kiegészítők a rovarrács és az esővédő-rovarráccsal.


23db 123

Mi alapján válasszunk:

Légbevezetők kiválasztásánál, minden esetben kérjük ki szakember véleményét, aki figyelembe veszi az adott lakás, ház légterének nagyságát, valamint, hogy nyílt égésterű gázkészülék, kandalló található e az ingatlanban és ezen szempontok figyelembevételével, kiválasztja a megfelelő léghozamú légbevezetőt és annak a optimális elhelyezését is meghatározza.

Működési elv:

A pára(HIGRO)szabályozott légbevezetők a helyiség relatív páratartalmától függően változtatják a levegő áramlási keresztmetszetét. Ezen párszabályzó rendszerek érzékelői fizikai jelenség alapján működnek, páratartalom emelkedésének hatására megnyúlnak a poliamid pántkötegek, amelyek egy rugó ellenében egy zsalut mozgatnak, ekkor friss levegőt engednek be a szellőző nyílásokon keresztül, mikor a helyiség pártartalma csökken, akkor a pántkötegek összehúzódnak és bezárják a szellőző nyílásokat.

Kiegészítő termékek (DP0 rovarrácsok és AEA esővédő-rovarrácsok) használatával a külső védelmet biztosíthatjuk.

Alkalmazható e gázkészülékeknél?

A nem zárható és növelt minimum hozamú légbevezetők szakszerű kiválasztásával és elhelyezésével a nyílt égésterű gázkészülékek égési és szellőző levegőjének utánpótlása biztosítható. Ezáltal ezek a berendezések biztonságosan üzemeltethetőek. Kiválasztásnál fontos szempont, figyelembe venni a helyiség méretét és az alapján kiválasztani a megfelelő léghozam jellemzővel bíró légvezetőt. Ilyen típusok EAF309, EMM916, EMM972, EMM973.

A speciális légbevezető kiválasztása gáztervezői feladat!

Műszaki adatlap idek kattintva érhető el:

Beépítés:

Az ablak vagy ajtó szerkezetébe mart szellőzőréseken keresztül engedik be a friss levegőt a légbevezetők a helyiségbe, amely szellőzőrés nagyban befolyásolja a légmennyiség beáramlását. A nyílászáró gyártása folyamán alakítható ki a legegyszerűbben a szellőzőrés, de utólagos marással is megoldható a már beépített ablakra, ajtóra. Az utólagos szellőzőrés kimarása szaktudást igényel, ezért bízzuk szakemberre a kivitelezését.

Beszerelési útmutató ide kattintva érhető el:

Abban az esetben, ha korábbi légbevezető készülékünket, rovarrácsunkat vagy esővédő-rovarrácsunkat szeretnénk újra cserélni, akkor ezt könnyedén kivitelezhetjük, mert mértbeli változás nem történt az évek folyamán, valamint szaktudást nem igényel a régi ill. új darabok szerelése.

A szellőző használatával nőni fog a fűtési költség?

A pára(HIGRO)szabályozott légbevezetők a helyiség relatív páratartalmától függően változtatják a levegő áramlási keresztmetszetét, optimálissá téve a légcserét, minimalizálva a hőveszteséget.

Miből áll össze egy teljes szett:

Egy teljes szett összeállításához szükségünk van egy igényeinknek és lehetőségeinknek megfelelő belső oldali légbevezetőre és egy külsőoldali rovarrácsra vagy esővédő-rovarrácsra

Mind a légbevezető, mind a rovarrács/esővédő-rovarrács színe, igényeinknek megfelelően kombinálható az általunk forgalmazott színekben.

Külső oldali rovarrács:

Az Aereco DP0 külső oldali keskeny rovarrácsok a nyílászárókba építhető EMM, EAF légbevezetőkhöz használható kiegészítők, melyek védelmet nyújtnak a rovarokkal szemben, és esztétikai megjelenést kölcsönöznek. Belső oldali légbevezetőkkel kombinálva, külső és belső védelme is biztosíthatunk az élettereinknek. A külső rovarrácsok, és a belső légbevezetők, színe ízlés szerint variálható a forgalmazott színekből. Keskeny kivitele alkalmassá teszi olyan nyílászárokon történő használatát, ahol redőny van felszerelve.

Külső oldali esővédők-rovarráccsal:

A külső oldali esővédők rovarráccsal is el vannak látva, melyek fa, műanyag és alumínium nyílászárokon alkalmazhatóak. Ezek a típusok nem csak a hó, a becsapó eső bejutását akadályozzák meg a belső terekbe, hanem a rovarokat is távol tartják otthonunktól, valamint megjelenésük esztétikai megjelenést is biztosít.

Az AEA külső esővédő-rovarráccsal ellátott típusok, alkalmazhatók kiegészítőként az EMM és EAF légbevezetőkhöz. Ennek a kombinációnak köszönhetően külső és belső védelme is biztosíthatunk az élettereinknek. A külső esővédők, és a belső légbevezetők, színe ízlés szerint variálható a forgalmazott színekből. Kialakításuk miatt nem alkalmazhatóak olyan nyílászárókon, ahol redőny van felszerelve.