Új jelszó kérése

Abus Bravus 2000

Örömünkre szolgál, hogy sikerült kínálatunkban elérhetővé tenni az alábbi Bravus 2000 MX nagytestvérét, az Abus Bravus 3000 MX-et, amely még magasabb védelemre hivatott. Elérhető az alábbi linken.

 https://1kulcs.hu/abus_bravus_3000 

Mivel tud többet a Bravus 3000 MX mint a 2000 MX? A 3000 MX 13 ponton azonosítja a kulcsot, míg a 2000 MX mindössze 10 ponton. Ez a tény a letapogatás elleni védelemben játszik komoly szerepet. A 3. csapsor passzív elemeket tartalmaz. A csapok magas száma a lehetséges kulcsok számot is megsokszorozza, így teszia a Bravus 3000 Mx zárbetétet még alkalmasábba akár nagybonyolúltságú főkulcsos és vezérkulcsos zárrendszerek elkészítéséhez. Made in Germany! A zárbetét kulcsát 2030-ig szabadalmi védelem védi, azon túl pedig egy márkavédelem, ami annyit jelent, hogy a nyerskulcs gyártó cégek 2030 után ugyan legyárthaták a kulcsot, azonban a hegyén lévő speciális Intellitec "marást" továbbra sem készíthetik el. Az Intellitec "marás" a kulcs hegyén nagyon nagy pontásságot igényel, utólagos elkészítése szinte lehetetlen.

abus bravus 2000 banner

Az Abus Bravus biztonsági zárbetét család Németországban készül a gyár magas minőségű zárbetéteket gyártó részlegén, melynek neve Pfaffenhain. Ez a tény eleve sokat elárul a hengerzárról, azonban részleteiben is kefejtjük a típus előnyeit.

Szimmetrikus pontfúrt kulcsokkal és vízszintes kulcsállással készül. A kulcsok profilja 2030-ig szabadalmailag védett, valmint védjegyolatalom alá esik. A kulcsok illegális másolása a legmagasabb műszaki védelem miatt gyakorlatilag kizárt, így teszi a terméket egyaránt alkalmassá lakossági, üzleti vagy akár állami alkalmazásra.

Szabadalmaztotott Intellitec rendszer a zárbetét belső felépítésében, amely egyaránt felel a kulcsmásolás elleni védelemért, valamint a manipuláció megakadályozásáért.

Az Abus Bravus 1000 6 db aktív csapot egy sorban és az Intellitec rendszert tartalmazza, míg a Bravus 2000 már két csapsorban tartalmaz összesen 10 csapot az Intallitec rendszer mellett. A 10 csap önmagában nem tűnik manapság soknak, hiszan például a D10 is ennyit tartalmaz, azonban a Bravus esetében mind a 10 csap rugóztatott azaz aktív elem a zárásban, a kulcs azonosításában.

Abus Bravus biztonsági zárbetétA Bravus Intellitec rendszer egy specális golyós mechanizmust takar, amely a kulcs hegyén lévő mintával áll szoros kapcsolatban. A rendszer lehetővé teszi zárrendszer tervezéskor, hogy egyazon rendszer a Bravus 1-4000 bármely verzióját tartalmazza, így igazodva az adott ajtó biztonsági igényéhez. A nagyfokú átjárhatóság okán kifejezetten kedvező "alapanyag" nagy bonyolultságú zárrendszerekhez is.

Érdemes kitérni az Abus Bravus 2000 biztonsági zárbetét kulcsaira is egy fejezet erejéig. A kulcsok kifejezetten masszív kulcs benyomását keltik. A benyomás nem alaptalan, ugyanis az alapanyag kiválasztásánál az Abus mérnökei ezt kiemelt szempontnak tekintették annak megalkotásakor. Az elsődleges információk szerint 3 kulccsal jelenik meg a hazai piacon a hengerzár. A kulcson a Bravus 1000-es verziónál egy sorban helyezkednek el az aktív csapok, a 2000-nél 2 sorban, mígy a 3 és 4000-nél már három csapsort találunk. A két lagmagasabb típusjelzésű Bravus ezáltal magasabb védelemmel rendelkezik letapogatás (fésüzés) ellen, azonban az általános szakmai vélekedés szerint a két csapsor aktív csapokkal már önmagában is az átlagtól magasabb védelemmel rendelkezik.

 

Webáruház készítés