A szállítás 30.000 Ft feletti vásárlás esetén INGYENES!

Zárbetét vásárlási segítség

Zárbetét vásárláskor a legfontosabb jellemző amire kiválasztásakor figyelni kell az a zárbetét teljes hossza és a teljes hossz oldalak közti eloszlása. Esztétikai és biztonsági szempontból egyaránt fontos, hogy a zárbetét egyik oldalt se lógjon ki több mint 2-3 mm-t.

- A kiszerelt zárbetét megmérése
- Az ajtóban lévő zárbetét megmérése
- Zárbetét ki és be szerelése, avagy a zárbetét csere lépései

A kiszerelt zárbetét megmérése:

Zárbetét megmérése

 

Általánosságban:

A zárbetét oldalán található "zárbetét rögzítő furat" közepétől mért távolság a zárbetét széléig mindkét irányban. A képen A és B méretek jelölik az oldalak hosszát. Ellenőrzésképp, az A és B mértek összege a C mérettel, azaz a teljes hosszal egyenlő.
Zárbetét megmérése, méretek Zárbetét megmérése, méretek A bal oldali képeken egy egyszerű mérőszalaggal mérjük meg a zárbetét oldalainak méretét, külön-külön. 45 és 60 mm-t mérünk, így a zárbetétet mint 45x60-as keresse. Ellenőrzésképp, a teljes hossza 105 mm. Kattintson a képre a nagyításhoz.


Az ajtóban lévő zárbetét megmérése:

Zárbetét kereső

Amennyiben az ajtóban lávő zárbetet szeretnénk megmérni kiszerelés nélkül, akkor amint a képen is látható a zárbetét rögzítő furattól szükéges mérnünk mindkét irányban az ajtócím széléig. 
Zárbetét mérése

Egy egyenes tárgy, valamint egy vonalzó segítségével mérjük meg a szükséges zárbetét egyik oldalának osszát. Az egyenes tárgyat helyezzük a zárcímhez párhuzamosan az ajtó síkjával a zárbetét magasságában. A vonalzó segítségével mérjük meg a zárbetét rögzítő csavar közepének és a tárgy szélének távolságát. A másik irányban ugyanígy járjon el. Az oldalhosszak gyakran nem egyeznek meg, mert a zár nem középre van beépítve.

A mért értékeket kerekítsük, 0-ra vagy 5-re, jelen esetben ugyebár 35-re és az oldalunkon található "zárbetét keresőt" használva listázzuk az elérhető típusokat.

 

 Az alábbi általunk szerkesztett videóban is a zárbetét méretének meghatározását szemléltejük.

 

 Zárbetét ki és be szerelése, avagy a zárbetét csere lépései