A szállítás 30.000 Ft feletti vásárlás esetén INGYENES!

Roto ablakvasalat

Hazánkban a Roto ablakvasalat avagy ablakzár a legelterjedtebb márkának mondható, ez igaz a nyíló és a bukó-nyíló ablakokra egyaránt. Esetében is igaz, hogy folyamatosan fejlesztik, így a 3-5 évente újabb és újabb szériák jelennek meg. Sajnos az egymást követő verziók nem, vagy csak részben komaptibilisek egymással, így egy régebben beépített Roto vasalat nem biztos, hogy egyszerűen javítható napjainkban. Áruházunkban az NT névre hallgató vasalat család érhető el jelenleg, de már látható a következő széria előszele mely Roto NX néven kerül forgalomba.

Ez a kategória foglalja magába a ROTO NT ablakvasalat alkatrészeit, amelyek által pótolhatóak a már tönkrement, vagy esetleg eltűnt Roto vasalattal rendelkező műanyag, vagy fa ablak alkatrészei. Pl. ollószár, sarokcsapágy, sarokpánt, csappantyú csap, ollócsapágy takaró, záródarab, bukócsapágy stb.

A ROTO NT ablakvasalatokra jellemző, hogy a gyártó nagy figyelmet fordít a minőségre, a megbízhatóságra éa a biztonságra. A bukó-nyíló ablakok esetében a szárny alsó peremén gombafejes rögzítőcsap helyezkedik el, amely a bukócsapágyba zár, így biztosítva a magasabb biztonsági szintet. Még magasabbfokú biztonság érhető el az úgynevezett zárható ablakzárak alkalmazásával, amelyek webáruházunkban szintén elérhetőek.

Műanyag- és fa nyílászárókba valamint teraszajtókba is használatosak bukó, nyíló, és bukó-nyíló ablakokhoz az alábbi szárnytömegekig:

  • fa nyílászárók esetében maximum 150 kg
  • műanyag nyílászárók esetében maximum 130 kg

Ami az ablakvasalatok karbantartását illeti, érdemes őket legalább évente egyszer a rögzített helyükön megvizsgálni abból a szempontból, mennyire koptak meg, nem lazultak-e meg a rögzítő csavarok, nem kell-e a mozgó alkatrészeket megolajozni. Arra azonban fontos figyelni, hogy kizárólag olyan anyagok használta javasolt, amelyek nem befolyásolják az ablakvasalatok korrózió elleni védelmét!

A nyíló és a bukó-nyíló ablakok esetében ajánlott a kitámasztó használata, hiszen ki vannak téve a hirtelen széllökéseknek, a huzatnak, a becsapódás pedig nem tesz jót az ablakvasalatoknak. A kitámasztók szintén elérhetőek a kínálatunkban.

A gyártó 10 év működési garanciát vállal a ROTO NT ablakvasalatokra, amely a TÜV (Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft.) által is elismert minőségbiztosítási rendszer és az egyedülálló felületkezelési eljárás által lehetséges.

Annak érdekében, hogy kiválaszthassuk a számunkra megfelelő ablakvasalatot, 2 fő csoportra osztottuk fel őket:

  • fa ablakokhoz alkalmas vasalatok
  • műanyag ablakokhoz alkalmas vasalatok