A szállítás 30.000 Ft feletti vásárlás esetén INGYENES!

Portálzár típusok

Webáruházunk ezen oldalán a portálzár egyes típusait gyűjtöttük össze segítségül, hogy melyik zártípusnak mi a funkciója egy adott típuson belül:

 

Europortál váltós portálzár Váltós: europrofilú, hengerzárbetéttel működtethető egycsukású portálzár típusok, melyeknél a váltós azt jelenti, hogy a zár csapdanyelve nem csak a kilinccsel, hanem a zárbetéttel is hátrahúzható. 40-es, 50-es és 60-as zártszelvényekbe egyaránt beépíthetőek, állítható csapdával.

 

Europortál csapdás portálzár Csapdás: amennyiben egy portálzár vagy bevésőzár csapdás az azt jelenti, hogy az ajtó becsukása előtt  a kilincset nem muszáj lenyomni, elég csak becsapni az ajtót a bezáráshoz, nem fog kinyílni, hisz a csapdanyelv belecsúszik majd beleakad az ellenoldalba, mely nem engedi kinyílni az ajtót, viszont az ajtó kinyitásához már szükség van a kilincs lenyomására. Ez a csapdanyelv a legtöbb zár típus esetén átfordítható, így jobbos és balos ajtókba egyaránt beszerelhető, rendelhető webáruházunkban cilinderlyukas- kilincslyukas és toalet elfordító zárak is ebben a változatban.

 

Europortál görgős portálzár Görgős: ha egy zár leírásában vagy címében az van írva hogy görgős az azt jelenti, hogy egy görgős retesszel záródik az ajtó csapdanyelv helyett, mely azt eredményezi, hogy sem ajtó becsukásához sem pedig a kinyitásához nem szükséges a kilincset lenyomni, elegendő csupán betolni vagy meghúzni azt. A görgőknek köszönhetően ezek a zárak is alkalmazhatóak jobbos és balos ajtókba, valamint beszerelhetőek 40-es és 50-es zártszelvénybe egyaránt.

 

Europortál kampós portálzár Kampós: a kampós portálzárak kétszárnyú ajtókban és tolókapu zárként használatosak elsősorban, normál portálzár helyére beépítve fokozható a feszítés elleni védelem, ugyanis a kampós nyelv, mely az alsó nyelv helyén került kialakításra beakad az ellenrészbe, mely nem csupán a nyitás irányába képes rögzíteni az ajtót, hanem az esetleges elhúzás irányába is. Ezt a kampót kizárólag zárbetéttel lehet működtetni, a kilincs csak a felső nyelv mozgását teszi lehetővé.