A szállítás 30.000 Ft feletti vásárlás esetén INGYENES!

Hevederzár betét rögzítés

"miskolci" hevederzár betét rögzítése:

Amennyiben valaki "miskolci" hevederzárral rendelkezik és abban szeretne zárbetétet cserélni akkor annak rögzítését illetően 2 módozattal találkozhat:

1. lemezzel: ebben az esetben nem szükséges leszerelni a teljes zárat, elegendő belülről a belső pajzsot leszedni, amit a zár közepén a két átmenő - általában kapupánt fejű - csavar tart. A pajzs levételét követően a hevederzár betét egyszerűen kihúzható a zárból, mivel eddig az oldalról hozzácsavarozott méretezett lemez akadályozta meg, hogy kiférjen a belső pajzson kialakított zárbetét alakú lyukon.

Miskolci hevederzár betét szemből Miskolci hevederzár betét

2. csavarral:  ebben az esetben a cseréhez a teljes hevederzárat le szükséges szerelni, mert a zárbetét az ajtóba a zár felől belógó csonkba van rögzítve oldalról (a zárbetét alja felől) egy M5 csavarral. 

ICSA heveder zár betét ICSA heveder zár betét alulról

Fontos! Az általunk forgalmazott "miskolci" hevederzár betét az 1. számú módon rögzíthető, semmilyen utólagos furattal nem rendelkezik. Minden esetben tartozékként adjuk hozzá a méretezett lemezt és a csavart, így azok is be tudják építeni akiknek eddig a 2. változat szerint volt a rögzítés megoldva.

Miért nincs furat? Azért, mert tapasztaltunk sajnos olyat, hogy a furat elhelyezkedése a hevederzáron gyártónként eltérő volt. Az 1. számú rögzítést tekinthetjük univerzálisnak az minden "miskolci" hevederzár esetén alkalmazható.

 

Fogaskerekes zárbetét kínálatunkat ide kattintva érheti el.