Új jelszó kérése

35x45 vagy 45x35? - Tolókavivő állása?

Gyakran keresnek meg minket azzal a kérdéssel, hogy mindegy-e a zárbetét megrendelésekor, hogy pl. 35x45-ös vagy 45x35-ös méretű? Alapjában véve, mindegy. A gyártók és a szakma egyaránt a zárbetét méretének feltüntetésekor a rövidebb oldalt teszi előre, vagyis a csomagoláson és oldalunkon egyaránt 35x45 vagy 35/45 jelölésekkel fog találkozni.

Vészfunkciós zárbetét

Merre áll a tolókavivő? Sokan úgy gondolják, hogy az oldalak sorrendjének magadásával meghatározzák, hogy a tolókavivő (forgórész) a zárbetétből melyik irányba álljon ki kulcs nélküli állapotban. Ez viszont nincs így mert gyártónként különböző a tolókavivő állása az oldalak eloszlásához viszonyítva. Gyakoribbnak mondható a gyártás azon módja, amikor oldalról nézve a zárbetétet, a tolókavivő felém áll ki és ekkor jobbra esik a hosszabb oldal. Fontos tudni azonban, hogy a ma használatos záraknál a használhatóság és beépíthetőség szempontjából nincsen jelentősége a tolókavivő állásának, mert kialakításuk már univerzálisan elfogadja bármely tolókavivő állást.

Kifejezetten régi záraknál előfordulhat, hogy fontos tolókavivő állása, ekkor jelezze számunkra, hogy melyik irányba álljon ki.

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint.