A szállítás 30.000 Ft feletti vásárlás esetén INGYENES!

Fúrószár

Fúrószárak kategóriánkban megtalálhatóak egyaránt a fémhez, fához, és kőzethez használatos fúrószárak. Különböző anyagminőségben, méretben, és kialakításban, illetve kombinált formában is. Megvásárolhatók db-onként is, vagy készletben.

HSS fúrószárainkat fémek fúrására ajánljuk, megnevezésük:

HSS-R ( R mint rapid – gyorsacél ) Zártszelvények, szögacélok, laposvasak fúrásához kiváló.

HSS-G ( ötvözött gyorsacél ) Használható zártszelvények, szögacélok, laposvasak fúrásához. Ez egy fokkal jobb minőség az előzőnél.

HSS-E ( kobalttal ötvözött gyorsacél ) használható zártszelvényekhez, szögacélokhoz, laposvasakhoz, keményebb fémekhez, szerszámacélokhoz, saválló, rozsdamentes anyagokhoz. Vigyázat, keménysége miatt nagyon rideg anyag, könnyen törik. Ajánlott oszlopos fúróban használni.

HSS fúróknál mindig gondoskodjunk megfelelő hűtésről. Használhatunk fúró, vágó, üregelő spray-t, vagy valamilyen olajt, vagy WD-40 et, semmiképp sem használjunk vizet hűtőanyagként fémek fúrásánál. Lágyabb műanyagok fúrhatók a HSS fúrószárakkal, viszont keményebb műanyagok fúrására csak a kobaltos változatot használjuk.

Fafúrók közül is sokfélét talál kínálatunkban. Hegyükön egy központosított csúcs található, ami megvezeti fúrás közben a fúrószárat. Ezáltal nagyon pontos furatok készíthetők. Fémek és kőzetek fúrására egyáltalán nem alkalmasak, csak fát fúrjunk vele.

Kínálatunkban megtalál

álltalános fafúrókat

gerendafúrókat

erdészfúrókat

homlokmarós fúrókat

Kőzetfúróink mind keménylapkabetétes fúrószárak. Ami azt jelenti hogy fúrószár elejébe mint hordozóba egy kicsi keményfém ( álltalában vídia, de lehet bármilyen más keményfém lapka is ) lapkát hegesztenek be. Így az ütvefúró által generált ütéseket a hordozó rész jól adja át a fúrószár fejének, viszont a fúrószár fejében lévő keményfém nincs akkora méretű hogy ridegsége miatt el tudjon törni. Ezért az az utat vágja a kőzetben.

A kőzetfúrókat befogásuk alapján különböztetjük meg

Normál befogású kőzetfúrókkal fúrhatunk téglát, ytongot, mészkőt, homokkőt, csempét stb.

SDS befogású fúrószárakat kifejezetten panelok, beton, fúrására találták ki.

Ezeknél nem kell hűtésről gondoskodni.

Betonnál keményebb kőzetek fúrására ( gránit, márvány ) gránitfúrót, vagy gyémántos fúrót ajánlanánk. Ezeket lassú fordulaton, víz hűtésével fúrjuk.