Dugókulcs

Dugókulcsokat – álltalában hibásan – szokták Crova ként is emlegetni, de ez nem a hivatalos elnevezése. Sokkal inkább az eredeti gyártóra és az ő általa használt ( Cro - Va, Króm - Vanádium ) ötvözött anyagminőségre utal. A hivatalos megnevezése: Dugókulcs! Ez a szerszám egy valamire való műhelyből semmiképp sem hiányozhat. Elérhető elemenként, illetve készletben is. Az alapkészlet elemei a racsnis hajtószár, a közép- és hosszú toldat, a csuklós toldat, a T szár és a dugók. Az elemek egy négyszögletűre kialakított profillal kapcsolódnak egymáshoz. Ezen kialakított profil mérete kategorizálja a szerszámot. Létezik negyed- háromnyolcados- fél- háromnegyed- és collos méretben. 

A dugók tekintetében is beszélhetünk többféle kialakításról.

Hatlapolt: Ez teszi lehetővé a legnagyobb nyomaték kifejtést. A hatszögek csúcsainál rádiusz került kialakításra, ezzel a csavar fejére könnyebb a ráhelyezhetőség, és emiatt nem pont a csavar fején lévő hatszögek csúcsán történik az erő kifejtése, hanem néhány miliméterrel a csúcs mellett.

Sokszög kialakítás: Ez a forma lehetővé teszi hogy ne csak 60 fokonként lehessen a dugót felhelyezni a csavarra, hanem kissebb szögenként is. Így nehezebben hozzáférhető helyeken is könnyebb használatot eredményez.

Ezen felül beszélhetünk még normál, hosszított, megerősített ( gépi ), verziókról is.