A szállítás 30.000 Ft feletti vásárlás esetén INGYENES!

Dugókulcs hajtókar

A hajtókarok a szerszámkészletünk központi, mégis legalapvetőbb részei. Ehhez csatlakoztatjuk ugyanis mind a dugó fejeket, a toldószárakat, illetve a dugókulcs bitfejeket is. Ezekkel a hajtószárakkal történik a nyomaték tényleges kifejtése, amik a toldószárakon és a dugókulcs fejeken keresztül adódnak át a csavarra. Rengeteg féle verzióban léteznek ezek a hajtószárak is. A méretbeni kategorizálással megkezdve, léteznek fix T szárak, csuklós T szárak, cserélhető fejű T szárak, L alakú hajtószárak, racsnis hajtószárak ( akár hosszíbbítható nyéllel, vagy dönthető fejjel ).

Érdemes néhány szót ejteni a racsnis hajtószárakról: A racsnis hajtószár irányváltása lehet kilincsműves, vagy oldalfordítós. Az oldalfordítós verzió régebben volt elterjedve, manapság inkább a kilincsműves verziót láthatjuk mindenhol. Ez a hajtószár egyik irányba reteszel míg a másik irányba racsnizik, ez ugye az irányváltással választható. A jó minőség jelzője hogy a racsni fogazásának kiosztása 45 és 55 között van. Ez 6,5 és 8 fokot jelent egy reteszugrás alatt. A jó minőség másik jelzője a lógás. Értelmetlen egy 57 fogas kilincsmű egy lötyögős kilincskerékkel, ami egy 4 -5 fokos holtjátékot eredményez. Ezzel ellentétben egy 70 fogas kilincsmű is lehet igen jó minőségű amennyiben pontos illesztéssel kotyogás ( lógás ) mentesen lett kialakítva.

A jó minőségű racsnis hajtószár ismérvei tehát: Erőteljes és inkább ritkább kattanás, illetve a minél kevesebb lógás kotyogás. Természetesen ez nem azt jelenti hogy a legnagyobb erőkifejtést a racsnis hajtószárral kell kiviteleznünk, arra ott van a fix szár. A racsnis hajtószár a már meglazított illetve a még meg nem húzott csavarok végighajtásának az idejét hivatott egy kicsit hatékonyabbá és kényelmesebbé tenni.


24db 124
Raktáron
Saját raktárunkban
 
Változat:
Kereszt szár
Méretcsalád:
3/4"
Extra tulajdonság:
Csúszófejes
Online ár: 7 360 Ft