A szállítás 30.000 Ft feletti vásárlás esetén INGYENES!

Csavarhúzó

Csavarhúzóknak rengeteg változatát ismerjük. Érdemes tudni, hogy milyet válasszunk a behajtani kívánt csavarok tekintetében. A leginkább ismert típusok: lapos, kereszthornyú, torx. A felsoroltakon kívül nagyon sok speciális típus is létezik, de talán ezek a legismertebbek és legelterjedtebbek.

Érdemes róluk néhány szót ejteni:

Lapos csavarhúzók: Ez a típus ismert talán a legrégebben. Nagyon sokáig kedvelt forma volt, viszont talán ennél a formánál áll fent a leginkább az a veszély hogy a helytelen méret megválasztása miatt a leghamarabb kifordul a szerszám a horonyból, így károsítva a csavarhúzót és a csavar fejét is.

Kereszthornyú változatoknak két fajtát különböztetjük meg:

Ph csavarhúzók: Ph, mint Philips profillal rendelkező kereszthornyú csavarhúzók. Ennek a típusnak a fő jellemzője hogy a kereszthornyok csúcsai között lévő sarkok lekerekítettek. Ezáltal a csavar meghúzásakor a kerszthornyok miatt a nyomaték átadás jobb a lapos verzióétol, de a túlfeszítés elkerülése érdekében a lekerekített sarkok miatt a szerszám inkább kifordúl a csavarból, ezálltal megkímélve a eszközt a töréstől.

Pz csavarhúzók: Pz, mint Pozidrive profillal rendelkező kereszthornyú csavarahúzó (módositott Ph profil). A "módosított" azt jelöli hogy a Ph profil lekerekített sarkai helyett a 4 fő horony között 4 kisebb segéd horony kapott helyet, ezáltal a nyomatékátadás még nagyobb. Ugyanakkor a lekerekítés hiánya miatt kisebb az esély a csavarhúzónak a csavar fejéből való kifordulásra, így ennél a profilnál nagyobb az esély a szerszám törésre. Érdemes tehát a jobb minőséget válaszatni.

Torx csavarhúzók: A torx csavarhúzók a hatszög alakú belső kulcsnyílású csavarokhoz használhatóak, melyek lekerekített csúcsokkal rendelkeznek. Ennél a típusnál a legkissebb a fejből való kifordulás lehetősége. Ezért nagyon fontos a helyes méret megválasztása.


138db