A szállítás 30.000 Ft feletti vásárlás esetén INGYENES!

Akkumulátor és töltő

Mit érdemes tudni a Lítiumion akkumulátorokról?

lítiumion-akkumulátorokat vagy Li-ion-akkumulátorokat kifejezetten arra fejlesztették ki, hogy hordozható készülékeket tudjanak villamosenergiával ellátni. Ezen típusú akkumulátorok fejlesztésével már az 1970-es évek óta többen is foglalkoztak. A kezdeti nehézségeken túllépve, mára már azt mondhatjuk, hogy egy jól kiforrott technológiáról van szó, aminek számtalan felhasználási területe létezik. Többek között szerszámgépek áramforrásaként is alkalmazzák őket.

Előnyei:

Abból adódóan, hogy a lítium a legkönnyebb ismert fém, az ebből készült akkumulátorok a legkönnyebbek. Az elődeiknél, a nikkelalapúaknál is kisebb súllyal rendelkeznek, és tartósabbak is.

Az akkumulátor cellákban nem képződnek kristályok ( nincs memóriaeffektus ), így nem kell gondot fordítani a rendszeres tréningeztetésre ( régen úgy mondták formázás ). A Li-ion-akkumulátoroknak egyáltalán nem is tesz jót, ha teljesen le vannak merítve.

Nagyon kevés mérgező anyagot tartalmaznak, így környezetbarát technológia.

Töltését lassan veszíti el ( lassan merül le ), ezáltal hosszú munkavégzésre képes.

Kínálatunkban megtalálható YATO akkumulátorok egységesen minden általunk forgalmazott YATO akkumulátoros géphez használhatóak, így pótakkumulátorként bármennyit tarthatunk házi készletünkben, vagy ha a megvásárolt géphez kapott tartozék akkumulátor teljesítményét nagyobbra szeretnénk cserélni, azt is megoldhatjuk. Egyes vagy kettes töltőinkkel a pótakkumulátorok is állandó harcrakész állapotban lehetnek.


10db110