Kategóriák
Szűrés
Gyártó
(1)
(11)
(7)
(3)
(37)
(9)
(14)
(6)
Kiszerelés
(12)
(25)
(1)
(1)
(6)
(32)
(2)
(2)
Nagykereskedelem

Termékajánló
Hírek
2016.08.26
Tanúsítvány
SSL Certificate
MABISZ ajánlások

Mabisz logó

Termékeink MABISZ ajánlásait megtekintheti, a képre kattitntva.

Gyártók
Abus logó Titan logó
Tokoz logó Euro-elzett logó
Kaba Elzett logó Hoppe logó
G-U logó Dorma logó
Brano logó MCM logó
Siso logó Ronis logó
Elga-Zár logó Geze logó
Maco logó Dom logó
Szűrés
Gyártó

Ajtóbehúzó, ajtócsukó

Főkategória >Kiegészítő ajtóhoz >Ajtóbehúzó, ajtócsukó

Brano, Dorma, Kling és Geze ajtócsukók szinte teljes palettája. Számos típust készletről szolgálunk ki, közülük, melyek közt megtalálható külnböző színű és különböző ajtó mérethez igazított ajtóbehúzó. Ezeket a termékeket sokan mint olajfék keresik, s feladatuk az ajtó folyamatos zárva tartásán túl annak halk bezárása.

Gyártótól függ, hogy az ajtócsukóhoz a kar az ajtócsukó testtel együtt annak tartozékaként vagy, attól külön kapható-e.


Sorrend:

 

prev
12
next

Ajtóbehúzó kínálatunkat elsősorban az átlagos felhasználási körülményekhez alakítottuk ki, vagyis egyaránt megtalálhatóak az elterjedt műanyag ajtókra, vas ajtókra, valamint alumínium ajtókra felszerelhető és optimális típusok. Az olajfékek mindegyike telepíthető az ajtó belső vagy külső oldalára, valamint az sem befolyásolja a választást, hogy annak nyitásiránya balos vagy jobbos. A színválaszték tekintetében a Dorma Ts 68-as típus szolgál mindösszesen alternatívával, esetében fehér, barna és ezüst színek közül választhatunk míg a többi típus egységesen ezüst (szürke) színű. A csomagolás bármely ajtócsukót is vizsgáljuk tartalmazza a felszereléshez szükséges csavarokat valamint a rögzítőkart is. Telepítéskor fokozottan figyelni kell a helyes és szakszerű szerelésre, ugyanis csak ekkor várható el joggal az ajtócsukótól az előírtaknak megfelelő működés, valamint a hosszútávú élettartam. A szerelést a minden darabhoz mellékelt 1:1 arányú szerelési rajz segíti, amely által alapfokú műszaki ismeretek meglétével is egyszerű a feladat. A beszabályozás a működés két szakaszára vonatkozik általában, külön szabályozható az ajtócsukó 90-15 fokos szögig történő behúzási szakasza, valamint a végbehúzási szakasz is, amely az ajtó záródásának utolsó centiméterein szabályozza a folyamatot.

 

Az alábbi táblázat a az EN 1154.es szabvány szerint ábrázolja a csukóerő, az ajtó súlya és az ajtólap szélességének viszonyát. Általánosságban elmondható, hogy a normál méretű ajtók függően az üvegfelület méretétől a 40-80 kg-os kategóriába sorolhatóak.

Ajtóbehúzó valamint ajtócsukó, mérettáblázat a csukóerő feltüntetésével.


Webáruház készítés