A szállítás 30.000 Ft feletti vásárlás esetén INGYENES!

Ajtóbehúzó, ajtócsukó

Az Ajtóbehúzókat sok néven ismerhetjük pl.: ajtócsukó, olajfék. A feladatuk az, hogy ne kelljen külön visszafordulnunk az ajtót minden egyes alkalommal bezárni, hanem ez az eszköz ezt automatikusan elvégzi helyettünk, és zárva is tartja azt. Mindezt természetesen csendesen, plusz megemlítendő az is, hogy a becsapódás ellen is védi ajtónkat. Kínálatunkban sokféle gyártó terméke fellelhető, és gyártónként változik az is hogy egy ajtóbehúzót szettben lehet-e megvásárolnunk, esetleg minden egyes tartozékát külön-külön. Minden gyártónál megtalálható többféle színben, és többféle változatban is ajtóbehúzója ( pántoldali, pántellenoldali ). Igen széles termékpalettánkon a könnyebb eligazodást további ( gyártók szerinti ) alkategóriák, és szűrési lehetőségek segítik.

Ajtóbehúzó kínálatunkat elsősorban az átlagos felhasználási körülményekhez alakítottuk ki, vagyis egyaránt megtalálhatóak az elterjedt műanyag ajtókra, vas ajtókra, valamint alumínium ajtókra felszerelhető és optimális típusok. Az olajfékek mindegyike telepíthető az ajtó belső vagy külső oldalára, valamint az sem befolyásolja a választást, hogy annak nyitásiránya balos vagy jobbos. A színválaszték tekintetében a Dorma Ts 68-as típus szolgál mindösszesen alternatívával, esetében fehér, barna és ezüst színek közül választhatunk míg a többi típus egységesen ezüst (szürke) színű. A csomagolás bármely ajtócsukót is vizsgáljuk tartalmazza a felszereléshez szükséges csavarokat valamint a rögzítőkart is. Telepítéskor fokozottan figyelni kell a helyes és szakszerű szerelésre, ugyanis csak ekkor várható el joggal az ajtócsukótól az előírtaknak megfelelő működés, valamint a hosszútávú élettartam. A szerelést a minden darabhoz mellékelt 1:1 arányú szerelési rajz segíti, amely által alapfokú műszaki ismeretek meglétével is egyszerű a feladat. A beszabályozás a működés két szakaszára vonatkozik általában, külön szabályozható az ajtócsukó 90-15 fokos szögig történő behúzási szakasza, valamint a végbehúzási szakasz is, amely az ajtó záródásának utolsó centiméterein szabályozza a folyamatot.

 

Az alábbi táblázat a az EN 1154.es szabvány szerint ábrázolja a csukóerő, az ajtó súlya és az ajtólap szélességének viszonyát. Általánosságban elmondható, hogy a normál méretű ajtók függően az üvegfelület méretétől a 40-80 kg-os kategóriába sorolhatóak.

Ajtóbehúzó valamint ajtócsukó, mérettáblázat a csukóerő feltüntetésével.