Kategóriák
Nagykereskedelem

Termékajánló
Hírek
2016.08.26
Tanúsítvány
SSL Certificate
MABISZ ajánlások

Mabisz logó

Termékeink MABISZ ajánlásait megtekintheti, a képre kattitntva.

Gyártók
Abus logó Titan logó
Tokoz logó Euro-elzett logó
Kaba Elzett logó Hoppe logó
G-U logó Dorma logó
Brano logó MCM logó
Siso logó Ronis logó
Elga-Zár logó Geze logó
Maco logó Dom logó
Szűrés
Gyártó

Hi-Sec ajtó tartozék

Főkategória >Hi-Sec ajtó tartozék

Az alábbi termékeket sokan mint HiSec (Hi-Sec) biztonsági ajtó alkatrész keresik áruházunkban.


Sorrend:


 

 

 

Kinai biztonsági ajtó

Manapság végiglépcsőzve egy többemeletes panel vagy társasházat szinte biztosan belefutunk legalább egy acél biztonsági ajtóba. Jó eséllyel az ajtó a nagyon elterjedt kínai változat, amely ára miatt terjedhetett el igazán. Kilincse általában kék LED megvilágítással rendelkezik, amely a kulcs bedugását hívatott megkönnyíteni, egyaránt létezik egy és két záras változatban, a zárást minden esetben masszívnak tűnő hengeres nyelvek szolgáltatják.

Az első példányok vagy a magasabb igénybevételnek kitett darabok mostanra eljutottak odáig, hogy kezdenek elhasználódni és a kopó alkatrészeik pótlást igényelnek. Áruházunk ezen szegmensében ezekhez a kínai acél biztonsági ajtókhoz igyekszünk elérhetővé tenni a csere alkatrészeket.

Néhány szó a kilincsről, törésvédőről:

A cserét általában a külső oldali kilincs eltörése indokolja, vagy valamilyen behatolási kísérlet. Kulcselhagyás esetén a zárbetét kifúrásakor maga a zárcím általában nem sérül, viszont az alatta lévő ovális törésvédő igen. Az ovális törésvédő külön is beszerezhető, a kilincs szettnek nem tartozéka. A másodzárnál lévő kerek törésvédő szintén megsérülni tud és nem elromlani, ezt is teljes szettként kínáljuk, külső-belső oldal + csavarok felállásban.

Kilincsből egyaránt kínálunk normál és erősített változatot, valamint a külső oldalon gombos kivitelt is. Az erősített verzión a kívülre eső kilincs tartalmaz egy erős acél lapot.

A zártest:

Kiválasztásakor elsőként az előlap szélességét célszerű megmérni, hiszen egyaránt létezik 24 és 30 mm-es belőle. A zártestek egyéb méretezését megtalálja a termék részletes leírásában. Kiemelt figyelmet kell fordítani, az ajtó nyitásirányára, mert külön létezik balos és jobbos ajtóba való zártest. Felsőzárat is kínálunk, szintén két előlap mérettel, azonban esetében a nyitásirány nem mérvadó.

 

 

 

Kinai zárbetét

 

A kilincs valamint a zártest bemutatása után illik pár szóban beszélni a zárbetétről is.


Amint az a képen is látható a zárbetét tartozéka 8 darab kulcs, melyeknek szín szerint eltérő a funkciója. A két fekete kulcs csak a beépítés ideje alatt használható hiszen az öt darab piros valamit egy sárga kulcs perforált csomagolásban érkezik a tulajhoz ezzel is kizárva azt a lehetőséget hogy aki beépíti az ajtót másolatot készítene bármelyik kulcsról. Ez azért lényeges mert ha a sárga kulcsot a zárbetétbe helyezzük majd egyszer elfordítjuk onnantól kezdve a fekete kulcsok nem képesek működtetni a zárat. Ezt követően kizárólag a piros kulcsok tudják nyitni a zárat. Magánvéleményünk azonban az hogy ezen ajtóknak a zárbetét a legsebezhetőbb pontja, ezért javasolni szoktuk mihamarabbi cseréjét. Általában kézenfekvő megoldás egy Abus D6 típustra váltani hiszen az Abus kulcsok nyaka elég hosszú ahhoz hogy átérjen az ovális törésvédő pajzson.


Webáruház készítés