Kategóriák
Termékajánló

Weboldalunk felépítését és grafikai elemeit az EzMarketing.hu készítette.

Hírek
2021.06.24
2021.05.31
Szűrés
Gyártó
Tanúsítvány
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Hi-Sec ajtó tartozék

Főkategória >Ajtó alkatrész >Hi-Sec ajtó tartozék

A HiSec biztonsági ajtók manapság nagyon elterjedtek, aminek oka valószínűleg a kedvező árfekvése lehet. Mint minden a világban, ezen ajtók és alkatrészeik is elhasználódnak, elromlanak, karbantartásra, cserére szorulnak. Ezért HiSec biztonsági ajtóalkatrészek kategóriánkkal állunk kedves vásárlóink rendelkezésére. Ezekkel az ajtókkal leginkább lépcsőházakban találkozhatunk. Alsó és felső zárszerkezettel, több ponton záródó reteszekkel, törésvédett, biztonsági pajzzsal ellátott kilincsekkel vannak felszerelve. Kínálatunkban, ezen ajtók minden alkatrésze megtalálható. Zárakat, felső zárakat, törésvédett, biztonsági pajzsos kilincseket, ajtókitekintőket, és akár biztonsági zárbetéteket is kínálunk ezen ajtókhoz.


Sorrend:

6 970 Ft
Raktárkészlet: VAN
12 450 Ft
Gyártó
Hi-Sec
DM
60 mm
Kilincs- kulcsközép távolság
68 mm
Működtetés
Cilinderes
Raktárkészlet: VAN
7 780 Ft
Gyártó
Hi-Sec
DM
60 mm
Kilincs- kulcsközép távolság
68 mm
Működtetés
Cilinderes
Raktárkészlet: VAN
7 780 Ft
Gyártó
Hi-Sec
DM
60 mm
Kilincs- kulcsközép távolság
68 mm
Működtetés
Cilinderes
Raktárkészlet: VAN
7 780 Ft
Gyártó
Hi-Sec
DM
60 mm
Szerelés
Bevésendő
Raktárkészlet: VAN
7 780 Ft
Gyártó
Hi-Sec
DM
60 mm
Szerelés
Bevésendő
Raktárkészlet: VAN

 

 

 

Kinai biztonsági ajtó

Manapság végiglépcsőzve egy többemeletes panel vagy társasházat szinte biztosan belefutunk legalább egy acél biztonsági ajtóba. Jó eséllyel az ajtó a nagyon elterjedt kínai változat, amely ára miatt terjedhetett el igazán. Kilincse általában kék LED megvilágítással rendelkezik, amely a kulcs bedugását hívatott megkönnyíteni, egyaránt létezik egy és két záras változatban, a zárást minden esetben masszívnak tűnő hengeres nyelvek szolgáltatják.

Az első példányok vagy a magasabb igénybevételnek kitett darabok mostanra eljutottak odáig, hogy kezdenek elhasználódni és a kopó alkatrészeik pótlást igényelnek. Áruházunk ezen szegmensében ezekhez a kínai acél biztonsági ajtókhoz igyekszünk elérhetővé tenni a csere alkatrészeket.

Néhány szó a kilincsről, törésvédőről:

A cserét általában a külső oldali kilincs eltörése indokolja, vagy valamilyen behatolási kísérlet. Kulcselhagyás esetén a zárbetét kifúrásakor maga a zárcím általában nem sérül, viszont az alatta lévő ovális törésvédő igen. Az ovális törésvédő külön is beszerezhető, a kilincs szettnek nem tartozéka. A másodzárnál lévő kerek törésvédő szintén megsérülni tud és nem elromlani, ezt is teljes szettként kínáljuk, külső-belső oldal + csavarok felállásban.

Kilincsből egyaránt kínálunk normál és erősített változatot, valamint a külső oldalon gombos kivitelt is. Az erősített verzión a kívülre eső kilincs tartalmaz egy erős acél lapot.

A zártest:

Kiválasztásakor elsőként az előlap szélességét célszerű megmérni, hiszen egyaránt létezik 24 és 30 mm-es belőle. A zártestek egyéb méretezését megtalálja a termék részletes leírásában. Kiemelt figyelmet kell fordítani, az ajtó nyitásirányára, mert külön létezik balos és jobbos ajtóba való zártest. Felsőzárat is kínálunk, szintén két előlap mérettel, azonban esetében a nyitásirány nem mérvadó.

 

 

 

Kinai zárbetét

 

A kilincs valamint a zártest bemutatása után illik pár szóban beszélni a zárbetétről is.


Amint az a képen is látható a zárbetét tartozéka 8 darab kulcs, melyeknek szín szerint eltérő a funkciója. A két fekete kulcs csak a beépítés ideje alatt használható hiszen az öt darab piros valamit egy sárga kulcs perforált csomagolásban érkezik a tulajhoz ezzel is kizárva azt a lehetőséget hogy aki beépíti az ajtót másolatot készítene bármelyik kulcsról. Ez azért lényeges mert ha a sárga kulcsot a zárbetétbe helyezzük majd egyszer elfordítjuk onnantól kezdve a fekete kulcsok nem képesek működtetni a zárat. Ezt követően kizárólag a piros kulcsok tudják nyitni a zárat. Magánvéleményünk azonban az hogy ezen ajtóknak a zárbetét a legsebezhetőbb pontja, ezért javasolni szoktuk mihamarabbi cseréjét. Általában kézenfekvő megoldás egy Abus D6 típustra váltani hiszen az Abus kulcsok nyaka elég hosszú ahhoz hogy átérjen az ovális törésvédő pajzson.