Kategóriák
Termékajánló
Hírek
2021.06.24
2021.05.31
Szűrés
Gyártó
Tanúsítvány
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Hi-Sec ajtó tartozék

Főkategória >Ajtó alkatrész >Hi-Sec ajtó tartozék

Az alábbi termékeket sokan mint HiSec (Hi-Sec) biztonsági ajtó alkatrész keresik áruházunkban.


Sorrend:


 

 

 

Kinai biztonsági ajtó

Manapság végiglépcsőzve egy többemeletes panel vagy társasházat szinte biztosan belefutunk legalább egy acél biztonsági ajtóba. Jó eséllyel az ajtó a nagyon elterjedt kínai változat, amely ára miatt terjedhetett el igazán. Kilincse általában kék LED megvilágítással rendelkezik, amely a kulcs bedugását hívatott megkönnyíteni, egyaránt létezik egy és két záras változatban, a zárást minden esetben masszívnak tűnő hengeres nyelvek szolgáltatják.

Az első példányok vagy a magasabb igénybevételnek kitett darabok mostanra eljutottak odáig, hogy kezdenek elhasználódni és a kopó alkatrészeik pótlást igényelnek. Áruházunk ezen szegmensében ezekhez a kínai acél biztonsági ajtókhoz igyekszünk elérhetővé tenni a csere alkatrészeket.

Néhány szó a kilincsről, törésvédőről:

A cserét általában a külső oldali kilincs eltörése indokolja, vagy valamilyen behatolási kísérlet. Kulcselhagyás esetén a zárbetét kifúrásakor maga a zárcím általában nem sérül, viszont az alatta lévő ovális törésvédő igen. Az ovális törésvédő külön is beszerezhető, a kilincs szettnek nem tartozéka. A másodzárnál lévő kerek törésvédő szintén megsérülni tud és nem elromlani, ezt is teljes szettként kínáljuk, külső-belső oldal + csavarok felállásban.

Kilincsből egyaránt kínálunk normál és erősített változatot, valamint a külső oldalon gombos kivitelt is. Az erősített verzión a kívülre eső kilincs tartalmaz egy erős acél lapot.

A zártest:

Kiválasztásakor elsőként az előlap szélességét célszerű megmérni, hiszen egyaránt létezik 24 és 30 mm-es belőle. A zártestek egyéb méretezését megtalálja a termék részletes leírásában. Kiemelt figyelmet kell fordítani, az ajtó nyitásirányára, mert külön létezik balos és jobbos ajtóba való zártest. Felsőzárat is kínálunk, szintén két előlap mérettel, azonban esetében a nyitásirány nem mérvadó.

 

 

 

Kinai zárbetét

 

A kilincs valamint a zártest bemutatása után illik pár szóban beszélni a zárbetétről is.


Amint az a képen is látható a zárbetét tartozéka 8 darab kulcs, melyeknek szín szerint eltérő a funkciója. A két fekete kulcs csak a beépítés ideje alatt használható hiszen az öt darab piros valamit egy sárga kulcs perforált csomagolásban érkezik a tulajhoz ezzel is kizárva azt a lehetőséget hogy aki beépíti az ajtót másolatot készítene bármelyik kulcsról. Ez azért lényeges mert ha a sárga kulcsot a zárbetétbe helyezzük majd egyszer elfordítjuk onnantól kezdve a fekete kulcsok nem képesek működtetni a zárat. Ezt követően kizárólag a piros kulcsok tudják nyitni a zárat. Magánvéleményünk azonban az hogy ezen ajtóknak a zárbetét a legsebezhetőbb pontja, ezért javasolni szoktuk mihamarabbi cseréjét. Általában kézenfekvő megoldás egy Abus D6 típustra váltani hiszen az Abus kulcsok nyaka elég hosszú ahhoz hogy átérjen az ovális törésvédő pajzson.