Kategóriák
Termékajánló

Fogyasztó barát

Hírek
2016.08.26
Tanúsítvány
SSL Certificate
MABISZ ajánlások

Mabisz logó

Termékeink MABISZ ajánlásait megtekintheti, a képre kattitntva.

Nagykereskedelem

Webzar.hu logó

Nagykereskedelmi webáruházunkat elérheti a fenti logóra kattintva.

Gyártók
Abus logó Titan logó
Tokoz logó Euro-elzett logó
Kaba Elzett logó Hoppe logó
G-U logó Dorma logó
Brano logó MCM logó
Siso logó Ronis logó
Elga-Zár logó Geze logó
Maco logó Dom logó
Szűrés
Gyártó

Kilincsek műanyag ajtóhoz

Főkategória >Kilincs >Kilincsek műanyag ajtóhoz

A műanyag ajtókon történő alkalmazás szinte minden esetben kilincsfelhúzós zárakkal párban történik, így ezek a kilincsek mindegyike engedi a vízszintes állapotból fölfelé történő elmozdulást is. Nincsen belőlük balos vagy jobbos kivitel bármilyen nyitásirányhoz felszerelhetőek. A gombos változataik szintén nyitásiránytól függetlenül felhasználhatóak. A gombos változat nem szerelhető fel olyan többpontos zárhoz (szalagzár) amelynél fel kell húzni bezáráshoz a kilincset, mivel kívül a gomb nem mozdítható. A gombos kialakítást speciális zárakkal együtt szokták alkalmazni, ilyen lehet a portálzár műanyag ajtóba, vagy azon többpontos zárak amelyeknél a működtetés a zárbetét többszöri körbefordításával történik, vagyis kulcsműködtetésű.

Az itt található kilincsek 92 mm-es méretezésű zárral szerelt ajtókhoz megfelelőek. Ezek a zárak műanyag és fa ajtókban egyaránt megtalálhatóak kb. 98%-ban több ponton záródnak. Túlnyomó többségben ezeket a zárakat a kilincs felhúzása majd a zárbetét ráfordítása útján lehet bezárni. A 92 mm-es méretezés egyébként a kilincstengely közepétől mért távolságot jelenti a zárbetét kör alakú részének a közepéig.


Sorrend:

prev
12
next


prev
12
next

A fentebb látható kilincsek fa és műanyag ajtókon egyaránt előfordulhatnak, azonban kijelenthető, hogy a műanyag ajtókon való alkalmazása sokkal gyakoribb. Színtől, típustól, gyártótól függetlenül megegyeznek abban, hogy 92 mm-es méretezésű zárakhoz használhatóak, valamint szintén közös tulajdonságuk az, hogy belülről kerülnek rögzítésre 2 vagy 3 db átmenő metrikus menetű csavarral. A rögzítés ezen módja garantálja a felhasználó számára azt, hogy a zárbetétet egyébként védő zárcím ne legyen egyszerűen leszerelhető kívülről, így gátolva a zártöréssel történő behatolást. 

A 92 mm azért fontos mert az ilyen típusú bejárati ajtókba szinte kivétel nélkül úgynevezett többpontos zár kerül beépítésre melyekre ez a méret a jellemző. Konkrétan ez a méret jelöli a kilincs tengelyének közepétől a hengerzár kör alakú részének a közepéig mért távolságot. A termék kiválasztásakor fordítson komoly figyelmet a rögzítésre szolgáló csavarok elhelyezkedésére, ugyanis célszerű olyat választani ami illik az ajtón már megtalálható furatokhoz. A Hoppe kilincsekről tudni kell, hogy a rögzítő csavarok elhelyezkedése (kínálatunkban) színtől, típustól, függetlenül megegyezik, számos egyéb gyártó is ezen méretekkel dolgozik így ha Roto kilincs a jelenleg használt darab akkor valószínűleg valamely Hoppe típussal helyettesíthető.

hoppe bejárati ajtó kilincsek

A műanyag ajtóhoz való kilincs kínálat frissítéseként érkeztek a Pluton kilincsek, amelyek között néhány érdekes darab is helyet foglal, ilyen a mindkét oldalon gombos változat, vagy a biztonsági rozettás biztonsági kilincs. Van közöttük olyan, amely a magasabb esztétikai élmény végett rejtett csavarozással készül, így az összképet látvány oldalról nem rontja a csavarok, vagy az azt takaró kupakok képe. A rejtett csavarozású kilincseknél a felszerelés ugyanúgy átmenő csavarokkal történik, így kívűlről nem leszerelhetőek a zárbetét esetleges eltörésének céljából.


Webáruház készítés