Gépi dugókulcs fej készlet

A gépi dugókulcs fejek mivolta, a köznapi nyelvben kicsit el van veszve. Ugyanis sokan sokféle néven ( légkulcs fej, erősített krova, vastagfalu krova stb. ), gyakran tévesen ismerik ezen szerszámokat. Tudni tudja az ember hogy van ilyen, és meg is van különböztetve a kézzel használatos változataiktól, csupán azt nem tudják, hogy minek az alapján is van ez a megkülönböztetés.

A különbség a kézi és a gépi dugókulcs fejek között csupán a felhasznált alapanyag. A kézi dugókulcsokat CRV ( Króm Vanádium-ból ), míg a gépi dugókulcsokat CRMO ( Króm molibdén-ből ) gyártják.

CRV: Ellenáll a hosszan tartó erős feszítésnek. Pl: amikor egész testünkkel ráfeszülünk a hajtószárra, vagy nyomatékkulcsot használva húzunk meg egy csavart. Ilyenkor hosszantartó folyamatos erőhatásnak van kitéve a szerszám.

CRMO: Ellenáll a rövid ideig tartó, de sorozatos ütésnek. Pl: amikor légkulcsokkal, vagy ütvecsavarozókkal húzunk meg egy csavart. Ilyenkor sokszori, de rövid ideig tartó erőhatásnak van kitéve a szerszám.

Ezután remélhetőleg mindenki a felhasználásának megfelelően tud majd szerszámot választani magának.


15db 115