Hírek

2020.10.30 10:23

Újra nagy fába vágtuk fejszénket, úgy dönttünk, hogy a nagy sikernek örvendő zárbetét bloghoz hasonlóan elindítjuk ugyanennek a lakat verzióját. Az első blogbejegyzés az azonos kulccsal működő lakatokról szól, tervezünk hasonló részletességgel további vikkeket közétenni a jövőben. A lakat blog ide kattintva érhető el.

A bloggal egyidejüleg a kínálatunk szélessége is nőtt, az Abus lakatok közül számos új típust vettünk fel webáruházunkba és listáztuk be raktárunkba. 

2020.07.02 8:22

Áruházunk kéziszerszám kínálatában a Yato és Vorel szerszámok mellett mostantól a Milwaukee termékek széles választéka is elérhető. Ezen termékek közül kínálatunkban jelenleg bitfejek, bitkészletek, fafúrók, vágótárcsák, orrfűrészlapok, munkavédelmi eszközök közül pedig védőkesztyűk érhetőek el. Akik kicsit is jártasak a kéziszerszámok világában tudják, hogy a Milwaukee szerszámok a magas minőségi elvárásokról, a nagyfokú teherbírásról és a felhasználóbarát kialakításról híresek. Cégük történetében mondhatni hagyománynak számít a kiváló minőségre való törekvés. A magas színvonal fenntartásának hátterében a kutatások és fejlesztések iránti elhivatottságuk, a pontosság, a precíz munkavégzés, a vásárlók igényeinek alapos ismerete, a cég és a dolgozók folyamatos fejlesztése áll. Amennyiben szeretne alaposabban megismerkedni a Milwaukee cég történetével, érdemes elolvasnia az alábbiakban erről írt cikkünket!

A cég történetében jelentős dátumnak tekinthető 1918, hiszen nemcsak ekkor ért véget az I. világháború, de nagy változások mentek végbe a kéziszerszámok világát illetően is. Ebben az időszakban A.H. Petersen a Ford Motor gyár részére gyártott szerszámokat és csavarmenetvágókat, így kapott egy kérést Henry Ford-tól, amely egy könnyű, hordozható fúró elkészítésére vonatkozott, amelynek 1/4” kapacitással kellett rendelkeznie. A.H. Petersen teljesítette a kérését, így készített számára egy nagy teherbírással rendelkező, de könnyű fúrót. Nagy sikert aratott az új fúró, az addig használatban lévők ugyanis súlyosak és egyáltalán nem felhasználóbarát kialakításúak voltak.

A.H. Petersen 1922-ben társult A. F. Siebert-tel, így alapították meg az A.H. Petersen Company-t. Közös vállalkozásuk kárászéletű volt, hiszen 1923-ban egy sajnálatos tűzvész következtében a gyár olyan súlyos károkat szenvedett, amelyeket nem tudott leküzdeni. A következő évben, 1924-ben A. F. Siebert egy árverésen megvette a céget és elhatározta, hogy nem adja fel, hogy sikeressé tegye az új típusú fúrógépet. Megalapította a Milwaukee Electric Tool Corp-ot. A cég élete kezdetben nem volt könnyű, a piacon már jelen lévő elektromos eszközök javításával foglalkoztak. Rengeteg munkát, időt és energiát fektettek bele azok tanulmányozásába, hogyan működnek. Kutatták a vásárlói igényeket, egyes termékek előnyeit, hátrányait, mit és hogyan lehetne azokkal kapcsolatban fejleszteni, hogyan lehetne a hibákat kijavítani. Kísérleteket folytattak az alkatrészek kombinálásával kapcsolatban annak érdekében, hogy a szerszámok strapabíróbbak, tartósabbak legyenek. A fejlesztési munkálatok során lecserélték többek között a gyengén szigetelt vezetékeket, kapcsolókat, a nem megfelelő csapágyakat és fogaskerekeket. Emellett a vállalat elkészítette a saját fejlesztésű FHP villamos motort is, amely az egyedi tervezésnek köszönhetően hosszabb élettartammal és magasfokú terhelhetőséggel rendelkezett, valamint kiválóan megfelelt a speciális előírásoknak, amelyek az áramfelhasználásra és a sebességre vonatkoztak.

A fejlesztések híre rövid időn belül szárnyra kapott, amelyet további fejlesztések és új szerszámok tervezése, létrehozása követett. A vállalat 1930-ban megigényelte és meg is kapta az elfogadható szerszám minőségi besorolást a kormánytól az új hordozható elektromos fűrésszel kapcsolatban. Nemsokára már a haditengerészet szabványait alkalmazták a Milwaukee eszközök, pl. az elektromos kalapácsok, csiszolók, polírozók, hordozható kézi köszörűgépek gyártása során.

Nagy sikert aratott a Milwaukee újabb terméke 1935-ben, a 3/4"-os elektromos fúrókalapács, amelyet horgok betonba szegecseléséhez is használhattak, valamint egyszerűen fúróvá lehetett alakítani. A vásárlók igényei figyelembe véve egy rövidebb és speciálisabb egységet is terveztek, amely kiválóan alkalmazható volt nagyon pontos fúrások esetén. Ezeket az eszközöket tovább gondolva dobták piacra a mindössze 6.8 kg-os, strapabíró, nagyon pontosan kiegyensúlyozott csiszoló/köszörűgépet.

A kézi szerszámok világának és a Milwaukee-nak nagymértékben kedvezett a II. világháború, ugyanis a hadseregek óriási igényekkel rendelkeztek a szerszámokat illetően is. Jelentős mennyiségű kéziszerszámra volt szükségük a háborúhoz szükséges gépek gyártása folyamán. A repülőgépek gyártása során pl. a Milwaukee lyukbelövőjét használták, valamint a gyártáskor sok új igény és módosítási javaslat is született. A vállalat ezeket a felmerülő igényeket kiszolgálva az addiginál is erősebb csapágyakat, tengely foglalatokat és motoros egységeket készített, még dinamikusabb kiegyensúlyozással.

A háború után a cég számára az elsődleges szempont a szakemberek igényeinek figyelembevétele és kiszolgálása lett. Ezen igények alapján tovább fejlesztették a csiszológépeket és a köszörűgépeket egy új típusú rugós tengelykapcsolóval, amely által még egyenletesebb lett a működésük. Rendkívül sikeres lett a fejlesztés, még praktikusabbá tette ezeket a szerszámokat, így a körfűrészekbe is beépítették ezt a fajta tengelykapcsolót. A szerszámok külső burkolatát is lecserélték, a nehéz öntvényburkolatot felváltotta a könnyebb, fröccsöntött burkolat. A burkolaton pedig elhelyeztek egy pormentes kapcsolót. Még ugyanebben az évben a vízvezeték szerelők és a villanyszerelők számára terveztek egy fúrógépet, amely a későbbiekben megkönnyítette a szűk helyeken történő munkavégzést.

1951-ben dobták piacra a sokak által ismert Sawzall szablyafűrészt, amelynek pozitív tulajdonságai közé tartozott, hogy mindössze 3 mozgó alkatrésszel rendelkezett, egyaránt alkalmazható volt a fűrészelések és a durva megmunkálások során is. Erre a fűrészlapra építve egy egész termékkört hoztak létre.

A következő években a Sawzall fűrész többféle sebesség fokozattal és Quik-Lok vezetékkel frissült. 1991-ben még modernebb lett, Super Sawzall néven, öt féle szabadalommal bővítve, melyet a piacravezetés előtt kétévnyi tesztelésnek vetettek alá. A Super Sawzall szablyafűrész olyan kiegyensúlyozó mechanizmust és fogaskerék-védő tengelykapcsolót tartalmaz, amely szabvánnyá vált, mint a világ leginkább rezgésmentes, gyorsan vágó szablyafűrésze.

A Milwaukee fenntartotta a magas minőség hagyományát a 90-es években is, és még újabb termékek kerültek bevezetésre, például a gérfűrészek és a bővített akkumulátoros változatok. További új termékek jelentek meg, többek között a 10 amperes 0-3200 fordulatszámú Super Sawzall fűrészgép, 18 voltos vezeték nélküli eszközök, fúrókalapács, 1/2”-os marokfogantyús jobbos szögfúró, ütvefúró, hajtógép, fúró- és csavarbehajtó, körfűrész, fémvágó körfűrész, Hatchet szablyafűrész, és ütésálló rádió, mind ugyanazt az akkumulátort és töltő rendszert használva.

Az utóbbi években a Milwaukee olyan újításokat eszközölt a szerszámgépeken, mint pl. a lítium-ion akkumulátor, melyet ők használtak először a vezeték nélküli termékeikben vagy a 2008-ban kifejlesztett Ice-Hardened megerősítő technológiával készült kiegészítőkre tervezve.

A küldetését fenntartva, miszerint magas minőségű, nagy teljesítményű termékeket gyártanak szakemberek számára, a Milwaukee beszállt a kéziszerszám piacba is, amikor 2008-ban felvásárolta a Stiletto szerszámgyárat, az akkori piacvezetőt, professzionális titán kalapácsok és egyéb kéziszerszámok terén.

A cég mindig is a kiváló minőségű és nagy teljesítményű szerszámok gyártására törekedett, napjainkban is ezt a szemléletet követik a gyártás és a fejlesztés során. 2008-ban felvásárolták a Stiletto szerszámgyárat is, amely az akkori piacvezető volt az egyéb kéziszerszámok és titán kalapácsok terén. A Milwaukee számára a Stiletto cég felvásárlása tette lehetővé, hogy betörjön a kéziszerszám piacra is.

A 2005-ös évben tulajdonosváltás történt, ugyanis a Milwaukee Electric Tool-t felvásárolta a TTI, vagyis a Techtronic Industries Co. A TTI-ről érdemes tudni, hogy fő profiljuk a lakásfelújítási és padlóápolási termékek forgalmazása. A felvásárlástól függetlenül a Milwaukee filozófiája továbbra is az, hogy olyan szerszámokat alkossanak, amelyek mindig, minden körülmények között megfelelnek a magas színvonalú elvárásoknak. A szerszámhasználók visszajelzései és igényei alapján végezzék el a fejlesztéseket. A pontosság, a hatékonyság és a precíz munkavégzés érdekében 7 területre koncentrálnak, amelyek a következők:

  • kutatás és fejlesztés iránti elhivatottság
  • innováció
  • felhasználók igényeinek alapos ismerete
  • a dolgozók fejlesztése
  • a cégvezetés fejlesztése
  • a gyakorlati képzés kialakítása
  • gyors értékesítés 

Amennyiben cikkünk felkeltette érdeklődését, látogasson el webáruházunkba és tegye próbára a Milwaukee szerszámokat!

2020.06.25 13:46

Áruházunk kínálatát a már sokak által ismert és kedvelt Yato és Vorel szerszámokkal bővítettük. Kéziszerszám kategóriánkat és az azon belül található alkategóriákat böngészve mindenki megtalálhatja a számára megfelelő szerszámot, legyen szó fogóról, csavarhúzóról, villáskulcsról, imbuszról, mérőeszközről, munkavédelmi eszközről stb.

Ami a Yato szerszámok származását illeti, gyártójuk a lengyelországi székhellyel rendelkező Toya S.A cég, amelynek majdnem 30 éves tapasztalata van az európai szerszámpiacon. A vállalat megalapításának első lépésére 1990-ben került sor, ekkor hozták létre a Toya Import-Eksport S.C.-t, majd nem sokkal később, 2001-ben megalapították a Toya S.A.-t, amely megvásárolta A Toya Import Eksport S.C.-t. Még ugyanebben az évben modern disztribúciós központot hoztak létre Wroclaw-ban és a Toya S.A. telepet Pruszkowban, 2002-ben pedig a Toya S.A. Kryniczno-Toya Golf &Country Club telepet. Azt ezt követő rövid időszakban új márkák kifejlesztésén dolgoztak, mint pl. a Yato, Fala, Flo, Power Up, és a számunkra szintén ismert Vorel. Ezen márkák létrehozásakor arra törekedtek, hogy egyediek legyenek, a tőkecsoport részvényei pedig kizárólag legyen befektetők kezében legyenek. Cégük bővítésének következő lépéseként 2003-ban alapították meg Romániában, Bukarest-ben a Toya Romania S.A.-t.

2007-ben felszámolták a Pruszkow-ban lévő telepet és helyette Mlochow-ban, Varsó közelében egy disztribúciós központot állítottak fel, majd 2008-ban Sanghajban egy logisztikai központot, amely a Yato China nevet viseli.

Az anyavállalat Wroclawban található, elsődleges feladata a leányvállalatok stratégiai irányítása. Emellett két logisztikai központ helyezkedik el Wroclaw-ban és Mlochow-ban. Nagy hangsúlyt fektetnek a logisztikai rendszer innovációjára, az elosztóközpontokra, tárolásra, átláthatóságra.

Nemcsak az európai piacon váltak ismertté, ugyanis termékeik a világ kb. 50 országában örvendenek népszerűségnek. Többek között Brazíliában, Ausztráliában, Mexikóban, Algériában, Izraelben, Pakisztánban stb. Népszerűségük titka a versenyképes árak mellett a rugalmas szolgáltatás is, a megrendelések rövid határidőn belül történő teljesítése.

Filozófiájukat tekintve a Yato szerszámok hétköznapi és ipari felhasználásra is alkalmasak, fejlesztésük a vásárlók és szakemberek igényeinek figyelembevételével történik. Az innováció során arra összpontosítanak, hogy a megbízható minőség mellett is költséghatékonyak legyenek termékeik. Szerszámkínálatuk széleskörű, megközelítőleg 9000 terméktípusról van szó. Bármilyen munka elvégzéséhez megtalálható a megfelelő eszköz. Pl.: fúróeszközök, hosszabbítók, vágó és csiszolószerszámok, kerti gépek és szerszámok, valamint azok tartozékai, csőszereléshez alkalmas eszközök, kézi és ipari szerszámok, mérőeszközök, munkavédelmi eszközök stb. Ahogy arról már korábban is volt szó, márkáik egyediek.

Széleskörben ismertek a Vorel eszközök is, amelyek elsősorban azok számára javasoltak, akik szeretnek barkácsolni a hétköznapok során. Az építőipari szerszámok, az elektromos szerszámok és autótartozékok tárházából válogathatnak.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, és Ön is szeretne kedvező árfekvéssel rendelkező, megbízható Yato vagy Vorel szerszámot vásárolni, tekintse meg áruházunk kínálatát!

2020.06.05 14:00

Áruházunk kínálatát böngészve két új kategóriát fedezhetnek fel kedves ügyfeleink és vásárlóink. Az egyik új termékkategóriánk a Kéziszerszámok elnevezést viseli, amely fúrószárakat, behajtóhegyeket, vágószerszámokat, mérőeszközöket és kalapácsokat foglal magában.

Fúrószár kínálatunkat böngészve figyelembe kell venni, hogy milyen anyagot szeretnénk fúrni. Kedvező ár-érték aránnyal rendelkező, kobalt ötvözetes Yato fúrószáraink kiválóan alkalmasak a kemény fémek, színes fémek, rozsdamentes acélok, saválló acélok, inoxok, szénacélok, szerszámacélok és a nagyon kemény műanyagok megmunkálásához. Ipari felhasználásra is ajánlottak. Népszerű fúrószerszámok a csigafúrók is, amelyek egyaránt alkalmazhatóak telibefúrás, vagy furattágítás céljából. A HSS-G csigafúrók által sokkal keményebb acél fúrása is lehetséges, mint az egyszerű gyorsacél fúrószárakkal, élettartamuk is hosszabb. Elsősorban rézhez, alumíniumhoz, zártszelvényekhez, bútorlapokhoz és közepesen kemény műanyagokhoz javasolt. SDS ütvefúró szárainkat pedig többek között téglához, betonhoz, ytonghoz, mészkőhöz, vakolathoz és csempéhez ajánljuk. Behajtóhegy kategóriánkban egyaránt találhatóak fához és fémhez is alkalmas csavarfejek. Bátran ajánljuk Titan bevonattal rendelkező behajtóhegyeinket is, amelyek ismertek magasfokú teherbírásukról és hosszú élettartamukról. Vágószerszám termékkategóriánk, ahogy arra a neve is utal a méretre vágást, darabolást megkönnyítő kéziszerszámokat tartalmazza, pl. a vágókorongokat, dekopírlap fűrészeket, orrfűrészlapokat és szikéket. Mérőeszköz kínálatunk különböző hosszúságú Vorel és Yato mérőszalagokat tartalmaz, kalapács kategóriánk pedig egy rendkívül praktikus, egyben műanyag és gumi fejjel ellátott kalapácsot.

Másik új termékkategóriánk a Kötőelemek-csavarok, amely nemcsak a csavartípusok széles választékát tartalmazza (pl. forgácslapcsavar, hatlapfejű csavar, lemezcsavar, opelcsavar, anyacsavar), hanem az ezek rögzítése során alkalmazott alátéteket is, valamint a gyors rögzítéshez megfelelő karabinereket és láncokat is. A folyamatosan bővülő termékkínálatnak köszönhetően mindenki megtalálhatja a munkájához megfelelő csavartípust, legyen szó összetettebb szerelvényezésről, vagy egyszerű otthoni barkácsolásról.

Kategóriáinkat a képre kattintva érheti el!

 

2020.05.06 14:57

Az áruházunkban eddig szereplő, népszerű Dorma ajtóbehúzóink listáját tovább bővítettük annak érdekében, hogy minél többféle megoldást tudjunk kínálni vásárlóink ajtóbehúzóval kapcsolatos problémáira. A TS-68, amely normál karral több színben korábban is megvásárolható volt, mostmár kiakasztható karral is elérhető. A TS-72 típusú ajtócsukó testhez a normál ajtóbehúzó karon kívül a kiakasztható kar is elérhető fehér, vagy ezüst színben. A nyitásfékezési és csukáskésleltetési funkciót tekintve praktikus megoldást kínálnak azok számára a TS-83 ajtóbehúzó egyes típusai, akik olyan helyiségbe szeretnének ajtócsukót vásárolni, ahol gyakrabban fordulnak meg idősek, gyerekek, mozgáskorlátozottak.

Termékpalettánk bővítése során a csúszósínes ajtóbehúzókról sem feledkeztünk meg. A TS-90 csúszósínes ajtócsukó kiegészítő termékeként megtalálható webáruházunkban a TS-90 csúszka, a nyitvatartó csúszka és a nyitáshatároló csúszka is. Kínálatunkba felvettük a TS-91/92/93 termékcsaládot is, azok pántoldalra és pántellenoldalra szerelhető változatát is, valamint a velük kompatibilis csúszósínt.

Végül, de nem utolsó sorban újdonságnak számít a rendkívül univerzális BTS 75 V padlócsukó is.

Kínálatunkat a képre kattintva érheti el!

2020.02.18

Webáruházunkba új Anbo bevésőzárak, portálzárak és bútorzárak kerültek fel. Az Anbo termékek kedvelt árucikkei a cserepiacnak kedvező árfekvésüknek köszönhetően. Kedvező ár-érték arányuk mellett a minőségükről is érdemes szót ejteni, melyre a gyártás során nagy hangsúlyt fektetnek. A gyártási folyamat végén szigorú minőségellenőrzési folyamatnak vetik alá árucikkeiket. Igyekeznek a felhasználók igényeinek figyelembevételével gyártani termékeiket, felkutatni, melyek azok az alkatrészek, amelyekre a legnagyobb szükség lehet. Ezt tükrözi jelmondatuk is: "Alázatosság, figyelmesség, kiválóság" Termékeiket Anbo logóval látják el, melyre ha rákeresünk, számos bútorzárat, bevésőzárat és portálzárat találhatunk.

Kínálatunkat a képre kattintva érheti el!

Új Anbo zárak kínálatunkban!

Szűrés

A kiszállítás 20.000 Ft feletti vásárlás esetén INGYENES!

Általános gyakori kérdések

Áruházunk ezen oldalán a telefonon és e-mailben beérkező gyakran előforduló kérdéseket igyekszünk összegyűjteni a megfelelő válaszokkal együtt. Ezen oldalt 2015.03.30-án indítjuk és folyamatosan kerülnek ki az újabb kérdések.

 

1. Megbízhatok az Önök webáruházában?
1/a. Számos webáruházban tudok vásárolni, miért válasszam Önöket?
2. Szeretnék zárbetéteket azonos kulccsal működően rendelni, lehetséges?
3. Korábban rendeltem Önöktől zárbetétet. Tudok olyat rendelni amely ugyanazzal a kulccsal működik?
4.  A zárbetéthez tartozó kódkártya egyenlő a másolásvédelemmel?
5. Érdemes minőségi (drága) lakatot vásárolni?
6.

Mitől függ egy lakat biztonsági szintje?

7.

Hevederzárba keresek zárbetétet, mi a teendőm?

 

1. Megbízhatok az Önök webáruházában?

Nehéz megválaszolni ezt a kérdést úgy, hogy az hitelesnek tűnjön, valamint, hogy ne öndicséret kerekedjen belőle. Éppen ezért saját véleményünk helyett beszéljenek vásárlóink, akik mindenképpen hiteles forrásnak tekinthetőek, és mivel a vélemények tőlünk függetlenül az Árukereső.hu rendszerében kerülnek leadásra alapot adhatnak a bizalom megítéléséhez. Ezeket a véleményeket a monitor szélén bal oldalon a narancssárga gombra kattintva érheti el.

 

1/a. Számos webáruházban tudok vásárolni, miért válasszam Önöket?

Az első internetes zárszaküzlet vagyunk, 2009 elején nyitottuk első webáruházunkat. Maga a vállalkozásunk 1994-óta üzemeltet fizikai zárszaküzlet(ek)et a fejlődésünk azóta töretlen. A sok éves tapasztalaton túl igazán neves gyártóktól érdemeltünk ki elismerő címeket.

- Az Abus termékeket, mint hivatalos márkakereskedés forgalmazzuk, megkapva a teljes szerviz hátteret és alkatrész ellátottságot ezáltal.

- A Titan termékekhez kapcsolódóan elsőként szereztük meg Magyarországon a "Titan Authorized Locksmith & Service Center" címet, amellyel a Titan termékekhez kapcsolatosan minden szolgáltatást nyjthatunk és nyújtani tudunk. 

- A Tokoz termékeket, mint disztribútor értékesítjük Magyarországon.

 

2. Szeretnék zárbetéteket azonos kulccsal működően rendelni, lehetséges?

Igen lehetséges, erről bővebben ide kattintva olvashat.

 

3. Korábban rendeltem Önöktől zárbetétet. Tudok olyat rendelni amely ugyanazzal a kulccsal működik?

Mivel webáruházunk zárbetétek területén teljeskörűen kínál szolgáltatásokat a válasz egyértelműen igen, sőt olyan zárbetétek esetén is van a legtöbbször rá lehetőség amikor az adott hengerzár nem nálunk lett vásárolva. Az, hogy a utánrendelés milyen formában történik azt az adott zárbetét típusa határozza meg. Abban az esetben ha van kódkártya a termékhez akkor a legtöbb esetben elegendő annak fotóját elküldeni számunkra e-mailben. Ha termék eleve nem rendelkezett kódkártyával akkor sincs semmi veszve, hiszen ekkor az a járható út, hogy egy eredeti kulcsot el kell hozzánk juttatni (személyesen vagy postán) és a bővítés a kulcs alapján készül el.

Mik a bővítés lehetőségei? Ez szintén típusfüggő, de lehet szó akár kulcs utánrendelésről is ebben a formában, minden típusból rendelhető azonos típusú zárbetét (ekkor a megküldött zárbetét a már Önnél lévő kulcsokkal fog működni, választhat az adott típus bármely méretéből és változatából) vagy a legtöbb típus esetén rendelhet lakatot is a meglévő kulcsaihoz. A szolgáltatásunk által egyetlen meglévő zárbetétjét azonos kulccsal működő zárrendszerré alakíthatja.

A szolgáltatásról bővebb felvilágosítást ügyfélszolgáltunkon kérhet.

 

4. A zárbetéthez tartozó kódkártya egyenlő a másolásvédelemmel?

Nem egyenlő. Sok zárbetét vagy lakat esetén a kódkártya mindössze az utánrendelés lehetőségét biztosítja, ugyanis egy megfelelően felszerelt szerviz ezáltal tudja beazonosítani a terméket és nyújtani az utánrendelés szolgáltatást. Sajnos gyakran hallunk olyan megtörtént eseteket, amikor nem megfelelően kommunikálják  a kódkártya mibenlétét, és a Vásárló meglepődve tapasztalja, hogy a másolásvédettnek hitt kulcsot a sarki kulcsmásoló kérdés nélkül lemásolja.

A kulcsmásolás elleni védelem rendre valamilyen gyári vagy szabadalmi védelmet jelent. A gyári védelem olyan formában valósul meg, hogy a gyár speciális kulcsprofilt biztosít és azt csak megbízható partnerek számára biztosítja, nyerskulcsot is csak ezen ellenőrzött partnerek kaphatnak. A speciális profilú termékek a kis darabszámú széria miatt relatíve magasabb árat képviselnek, így áruk mindenképpen magasabb.

Áruházunkban egyértelműen jelöljük a másolásvédelem megvalósulását, a termékek részletes jellemzőinél külön kerül feltüntetésre a kódkártya megléte és a kulcsmásolás elleni védelem egyaránt.

 

5. Érdemes minőségi lakatot vásárolni?

A kérdés általában egész pontosan így hangzik el: "Érdemes minőségi (drága) lakatot vásárolni, vagy azt is ugyanúgy levágják mint a legolcsóbbat?"

Egy lakatról véleményünk szerint nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy drága vagy olcsó, érdemes annak az árát szembeállítani a rábízott értékekkel. A kukatárolóra a 2000 ft-os Tutius lakat is drágának tűnhet, azonban a raktárunkra amelyben akár többmilliós értékünket tároljuk, a 25.000-es sem biztos, hogy túlzás. Egyetlen dolgot egész biztosan kijelenthetünk, azt, hogy egy lakat ára egyértelműen tükrözi annak minőségét, a minőség pedig komoly befolyással van az általa nyújtott biztonsági szintre. 

A párszáz forintos lakatoktól annyit szabad elvárni mint amennyit manapság az áruk ér. Ne legyünk különösebben meglepődve ha a 3-600 forintért vett lakatunk idő előtt felmondja a szolgálatot, de akkor se ha könnyedén kinyitva vagy levágva túljut rajta a betörő. Ezek ennyit tudnak. Minőségi lakatot már 1200-1500 ft-tól lehet szaküzletben vásárolni, javasoljuk legalább ezt az árkategóriát megcélozni abban az esetben ha legalább alapszintű biztonsági elvárásaink vannak a termékkel kapcsolatban. A fent leírt árkategóriától fölfelé a minőséget tekintve már ritkán találkozunk nagyon silány darabokkal, ettől a szinttől a lakat árából már inkább az általa nyújtott biztonsági szintre lehet következtetni. Lakat kínálatunkat ide kattintva érheti el.

 

6. Mitől függ egy lakat biztonsági szintje?

Számos, a lakat kialakításából és anyagfelhasználásából eredő tényezőtől és tulajdonságtól, a felhasználás helyétől, valamint a lakatpánttól amire ráakasztjuk a kiválasztott darabot.

A kialakítás tekintetében több változatot is felsorolhatunk:

Normál kengyelű kivitelek:

A legelterjedtebb lakat kivitel ez, azonban ez a legsebezhetőbb is. Elterjedtségét annak köszönheti, hogy szinte minden típusból ez a kivitel érhető el a legkedvezőbb áron. A sebezhetősége a kengyel kialakításából ered, bezárt állapotban is relatíve könnyű hozzáférni vasfűrésszel, erővágóval vagy sarokcsiszolóval. Esetükben a levágás mint behatolási mód nagyobb kockázatot jelent mint a lenti típusoknál.

Abus biztonsági lakat

Zárt kengyelű kivitelek (védett kengyel, closed shackle):

A kengyelt a gyártás során "elbújtatták" a lakat házába ezáltal az nehezen, vagy egyáltalán nem hozzáférhető. Vannak a piacon olyan típusok melyeknek a teljes háza acélból készült, esetükben a levágás alacsony kockázatot jelent.

Abus kengyelvédett lakat

 

U lakat, vagy tömblakat kivitelek (védett kengyel):

A zárt kengyelű kivitelhez hasonlóan a kengyel nem hozzáférhető a levágási kísérletekhez, valamint a védelmet fokozták azzal is, hogy a kengyel képes elfordulni, így egy esetleges vágási kísérlet esetén az nem forgácsolható mivel a vágóeszköz csak forgatja azt.

 

A biztonság tekintetében figyelembe veendő tényező még a kulcskialakítás, valamint az, hogy a kulcs rendelkezik-e valamilyen szabadalmi vagy gyári védelemmel illetéktelen kulcsmásolás szempontjából. 

Nagyon fontos azonban, hogy egy adott ajtó esetén a védelem csak akkora mint a leggyengébb pont védelme. Igaz ez a lakat és lakatpánt párosra is, érdemes végiggondolni magas biztonságú típus vásárlása esetén, hogy a pánt amelyre azt rá szeretnénk akasztani megfelelő minőséggel, kivitellel, masszivítással rendelkezik-e. Hiszen logikus, hogy egy komoly darabot egy nagyon gyenge pánttal párosítani nem sok értelme van.

 

7. Hevederzárba keresek zárbetétet, mi a teendőm?

Szinte kivétel nélkül minden hevederzárat fogaskerék működtet. A zárbetét, méretét tekintve a furat két oldalától számítva nem egyenlő hosszúságú, hiszen az egyik oldalának át kell érnie az ajtó teljes vastagságán. A rövidebb oldalon az esetek 99%-ában 30 mm hosszú a szükséges méret. (ez van az ajtó belső oldalán) Mielőtt új zárbetétet venne a már meglévő hevederzárjához, célszerű kiszerelnie a régit, hogy tisztában legyen annak méretével és egyéb paramétereivel.

Amennyiben megvan a zár pontos mérete, következő lépésként a fogaskerék átmérőjéről valamint fogainak számáról szükséges megbizonyosodnia, hiszen ezekből is több fajta létezik, így nem mindegy hogy az új zárbetétbe milyen fogaskerék kerül.

Hat féle fogaskereket tudunk a vásárló igényeihez igazodva a zárbetétbe beépíteni, ezek a következőek:

10 fog - 24 mm átmérő Bukovics, Biztibuk 13 fog - 30 mm átmérő Citadel
12 fog - 21 mm átmérő Prezidium 18 fog - 30 mm átmérő Zármentő
18 fog - 24 mm átmérő Miskolci 19 fog - 21 mm átmérő Magzett

Ha az összes fent leírt adattal tisztában van, teljes bizonyossággal megrendelheti az Önnek megfelelő hevederzár betétet.