A szállítás 30.000 Ft feletti vásárlás esetén INGYENES!

Általános gyakori kérdések

Áruházunk ezen oldalán a telefonon és e-mailben beérkező gyakran előforduló kérdéseket igyekszünk összegyűjteni a megfelelő válaszokkal együtt. Ezen oldalt 2015.03.30-án indítjuk és folyamatosan kerülnek ki az újabb kérdések.

 

1. Megbízhatok az Önök webáruházában?
1/a. Számos webáruházban tudok vásárolni, miért válasszam Önöket?
2. Szeretnék zárbetéteket azonos kulccsal működően rendelni, lehetséges?
3. Korábban rendeltem Önöktől zárbetétet. Tudok olyat rendelni amely ugyanazzal a kulccsal működik?
4.  A zárbetéthez tartozó kódkártya egyenlő a másolásvédelemmel?
5. Érdemes minőségi (drága) lakatot vásárolni?
6.

Mitől függ egy lakat biztonsági szintje?

7.

Hevederzárba keresek zárbetétet, mi a teendőm?

 

1. Megbízhatok az Önök webáruházában?

Nehéz megválaszolni ezt a kérdést úgy, hogy az hitelesnek tűnjön, valamint, hogy ne öndicséret kerekedjen belőle. Éppen ezért saját véleményünk helyett beszéljenek vásárlóink, akik mindenképpen hiteles forrásnak tekinthetőek, és mivel a vélemények tőlünk függetlenül az Árukereső.hu rendszerében kerülnek leadásra alapot adhatnak a bizalom megítéléséhez. Ezeket a véleményeket a monitor szélén bal oldalon a narancssárga gombra kattintva érheti el.

 

1/a. Számos webáruházban tudok vásárolni, miért válasszam Önöket?

Az első internetes zárszaküzlet vagyunk, 2009 elején nyitottuk első webáruházunkat. Maga a vállalkozásunk 1994-óta üzemeltet fizikai zárszaküzlet(ek)et a fejlődésünk azóta töretlen. A sok éves tapasztalaton túl igazán neves gyártóktól érdemeltünk ki elismerő címeket.

- Az Abus termékeket, mint hivatalos márkakereskedés forgalmazzuk, megkapva a teljes szerviz hátteret és alkatrész ellátottságot ezáltal.

- A Titan termékekhez kapcsolódóan elsőként szereztük meg Magyarországon a "Titan Authorized Locksmith & Service Center" címet, amellyel a Titan termékekhez kapcsolatosan minden szolgáltatást nyjthatunk és nyújtani tudunk. 

- A Tokoz termékeket, mint disztribútor értékesítjük Magyarországon.

 

2. Szeretnék zárbetéteket azonos kulccsal működően rendelni, lehetséges?

Igen lehetséges, erről bővebben ide kattintva olvashat.

 

3. Korábban rendeltem Önöktől zárbetétet. Tudok olyat rendelni amely ugyanazzal a kulccsal működik?

Mivel webáruházunk zárbetétek területén teljeskörűen kínál szolgáltatásokat a válasz egyértelműen igen, sőt olyan zárbetétek esetén is van a legtöbbször rá lehetőség amikor az adott hengerzár nem nálunk lett vásárolva. Az, hogy a utánrendelés milyen formában történik azt az adott zárbetét típusa határozza meg. Abban az esetben ha van kódkártya a termékhez akkor a legtöbb esetben elegendő annak fotóját elküldeni számunkra e-mailben. Ha termék eleve nem rendelkezett kódkártyával akkor sincs semmi veszve, hiszen ekkor az a járható út, hogy egy eredeti kulcsot el kell hozzánk juttatni (személyesen vagy postán) és a bővítés a kulcs alapján készül el.

Mik a bővítés lehetőségei? Ez szintén típusfüggő, de lehet szó akár kulcs utánrendelésről is ebben a formában, minden típusból rendelhető azonos típusú zárbetét (ekkor a megküldött zárbetét a már Önnél lévő kulcsokkal fog működni, választhat az adott típus bármely méretéből és változatából) vagy a legtöbb típus esetén rendelhet lakatot is a meglévő kulcsaihoz. A szolgáltatásunk által egyetlen meglévő zárbetétjét azonos kulccsal működő zárrendszerré alakíthatja.

A szolgáltatásról bővebb felvilágosítást ügyfélszolgáltunkon kérhet.

 

4. A zárbetéthez tartozó kódkártya egyenlő a másolásvédelemmel?

Nem egyenlő. Sok zárbetét vagy lakat esetén a kódkártya mindössze az utánrendelés lehetőségét biztosítja, ugyanis egy megfelelően felszerelt szerviz ezáltal tudja beazonosítani a terméket és nyújtani az utánrendelés szolgáltatást. Sajnos gyakran hallunk olyan megtörtént eseteket, amikor nem megfelelően kommunikálják  a kódkártya mibenlétét, és a Vásárló meglepődve tapasztalja, hogy a másolásvédettnek hitt kulcsot a sarki kulcsmásoló kérdés nélkül lemásolja.

A kulcsmásolás elleni védelem rendre valamilyen gyári vagy szabadalmi védelmet jelent. A gyári védelem olyan formában valósul meg, hogy a gyár speciális kulcsprofilt biztosít és azt csak megbízható partnerek számára biztosítja, nyerskulcsot is csak ezen ellenőrzött partnerek kaphatnak. A speciális profilú termékek a kis darabszámú széria miatt relatíve magasabb árat képviselnek, így áruk mindenképpen magasabb.

Áruházunkban egyértelműen jelöljük a másolásvédelem megvalósulását, a termékek részletes jellemzőinél külön kerül feltüntetésre a kódkártya megléte és a kulcsmásolás elleni védelem egyaránt.

 

5. Érdemes minőségi lakatot vásárolni?

A kérdés általában egész pontosan így hangzik el: "Érdemes minőségi (drága) lakatot vásárolni, vagy azt is ugyanúgy levágják mint a legolcsóbbat?"

Egy lakatról véleményünk szerint nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy drága vagy olcsó, érdemes annak az árát szembeállítani a rábízott értékekkel. A kukatárolóra a 2000 ft-os Tutius lakat is drágának tűnhet, azonban a raktárunkra amelyben akár többmilliós értékünket tároljuk, a 25.000-es sem biztos, hogy túlzás. Egyetlen dolgot egész biztosan kijelenthetünk, azt, hogy egy lakat ára egyértelműen tükrözi annak minőségét, a minőség pedig komoly befolyással van az általa nyújtott biztonsági szintre. 

A párszáz forintos lakatoktól annyit szabad elvárni mint amennyit manapság az áruk ér. Ne legyünk különösebben meglepődve ha a 3-600 forintért vett lakatunk idő előtt felmondja a szolgálatot, de akkor se ha könnyedén kinyitva vagy levágva túljut rajta a betörő. Ezek ennyit tudnak. Minőségi lakatot már 1200-1500 ft-tól lehet szaküzletben vásárolni, javasoljuk legalább ezt az árkategóriát megcélozni abban az esetben ha legalább alapszintű biztonsági elvárásaink vannak a termékkel kapcsolatban. A fent leírt árkategóriától fölfelé a minőséget tekintve már ritkán találkozunk nagyon silány darabokkal, ettől a szinttől a lakat árából már inkább az általa nyújtott biztonsági szintre lehet következtetni. Lakat kínálatunkat ide kattintva érheti el.

 

6. Mitől függ egy lakat biztonsági szintje?

Számos, a lakat kialakításából és anyagfelhasználásából eredő tényezőtől és tulajdonságtól, a felhasználás helyétől, valamint a lakatpánttól amire ráakasztjuk a kiválasztott darabot.

A kialakítás tekintetében több változatot is felsorolhatunk:

Normál kengyelű kivitelek:

A legelterjedtebb lakat kivitel ez, azonban ez a legsebezhetőbb is. Elterjedtségét annak köszönheti, hogy szinte minden típusból ez a kivitel érhető el a legkedvezőbb áron. A sebezhetősége a kengyel kialakításából ered, bezárt állapotban is relatíve könnyű hozzáférni vasfűrésszel, erővágóval vagy sarokcsiszolóval. Esetükben a levágás mint behatolási mód nagyobb kockázatot jelent mint a lenti típusoknál.

Abus biztonsági lakat

Zárt kengyelű kivitelek (védett kengyel, closed shackle):

A kengyelt a gyártás során "elbújtatták" a lakat házába ezáltal az nehezen, vagy egyáltalán nem hozzáférhető. Vannak a piacon olyan típusok melyeknek a teljes háza acélból készült, esetükben a levágás alacsony kockázatot jelent.

Abus kengyelvédett lakat

 

U lakat, vagy tömblakat kivitelek (védett kengyel):

A zárt kengyelű kivitelhez hasonlóan a kengyel nem hozzáférhető a levágási kísérletekhez, valamint a védelmet fokozták azzal is, hogy a kengyel képes elfordulni, így egy esetleges vágási kísérlet esetén az nem forgácsolható mivel a vágóeszköz csak forgatja azt.

 

A biztonság tekintetében figyelembe veendő tényező még a kulcskialakítás, valamint az, hogy a kulcs rendelkezik-e valamilyen szabadalmi vagy gyári védelemmel illetéktelen kulcsmásolás szempontjából. 

Nagyon fontos azonban, hogy egy adott ajtó esetén a védelem csak akkora mint a leggyengébb pont védelme. Igaz ez a lakat és lakatpánt párosra is, érdemes végiggondolni magas biztonságú típus vásárlása esetén, hogy a pánt amelyre azt rá szeretnénk akasztani megfelelő minőséggel, kivitellel, masszivítással rendelkezik-e. Hiszen logikus, hogy egy komoly darabot egy nagyon gyenge pánttal párosítani nem sok értelme van.

 

7. Hevederzárba keresek zárbetétet, mi a teendőm?

Szinte kivétel nélkül minden hevederzárat fogaskerék működtet. A zárbetét, méretét tekintve a furat két oldalától számítva nem egyenlő hosszúságú, hiszen az egyik oldalának át kell érnie az ajtó teljes vastagságán. A rövidebb oldalon az esetek 99%-ában 30 mm hosszú a szükséges méret. (ez van az ajtó belső oldalán) Mielőtt új zárbetétet venne a már meglévő hevederzárjához, célszerű kiszerelnie a régit, hogy tisztában legyen annak méretével és egyéb paramétereivel.

Amennyiben megvan a zár pontos mérete, következő lépésként a fogaskerék átmérőjéről valamint fogainak számáról szükséges megbizonyosodnia, hiszen ezekből is több fajta létezik, így nem mindegy hogy az új zárbetétbe milyen fogaskerék kerül.

Hat féle fogaskereket tudunk a vásárló igényeihez igazodva a zárbetétbe beépíteni, ezek a következőek:

10 fog - 24 mm átmérő Bukovics, Biztibuk 13 fog - 30 mm átmérő Citadel
12 fog - 21 mm átmérő Prezidium 18 fog - 30 mm átmérő Zármentő
18 fog - 24 mm átmérő Miskolci 19 fog - 21 mm átmérő Magzett

Ha az összes fent leírt adattal tisztában van, teljes bizonyossággal megrendelheti az Önnek megfelelő hevederzár betétet.